banner359

KDV İndirimi Fuarı Hareketlendirdi

22 Mart 2017 Çarşamba 17:17 2017-03-22 17:25:25
KDV İndirimi Fuarı Hareketlendirdi

 Bursa Valisi İzzettin Küçük ile İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala’nın katılımı ile önceki gün kapılarını açan 37 MODEF fuarının ikinci günü olmasına rağmen mobilyacıların yüzü güldü. MODEF Başkanı Yavuz Uğurdağ, ilk günde 2 bin 500’e yakın kişinin fuarı gezdiğini hatırlatarak, KDV indiriminin fuara da olumlu yönde etki yaptığının altını çizdi.

168 firmanın yer aldığı 37. MODEF fuarı Pazar günü sona erecek. Saat 14.00’de açılışı yapılmasına rağmen ilk gün 4 saatlik süreçte 2 bin 500 kişinin ziyaret ettiği fuarda mobilyacıların yüzü gülüyor. Özellikle iç piyasaya yönelik olan MODEF’e bir çok ülkeden ziyaretçilerde geliyor.
FUARI İLK GÜN 2 BİN 500 KİŞİ ZİYARET ETTİ
Fuarla alakalı açıklamalarda bulunan MODEF Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Fuarımızı Salı günü itibariyle kazasız belasız bir şekilde açtık. Fuarımızı valimiz ve eski içişleri bakanımızın katılımı ile açtık. İkinci günümüzü yaşıyoruz. İlk günde 2 bin 500’e yakın kişi ziyaret etti. İkinci günde de oldukça ziyaretçimiz vardı. Son güne kadar ziyaretçi sayımızın artacağını düşünüyoruz. 37. Kez düzenliyoruz. Artık fuarımız bütün Türkiye’de kısmen de dünyada tanınır vaziyete geldi. İnşallah amacımız gelen ziyaretçilerimizle birlikte fuarın ticarete dönüşmesi şeklinde olacak. Tanıtımlarımızı yaptık. Fuarımızın bilirlilik oranı çok yüksek.” Dedi.
YABANCILAR GELİYOR
Yurtiçi fuar olmasına rağmen yabancı ziyaretçilerin de fuara katılım sağladıklarını hatırlatan Uğurdağ, “Bu sene ilk defa seçtiğimiz 100 yurtdışı firmayı İnegöl’e davet etmiştik. Bu firmalar daha önce İnegöl’den alışveriş yapmayan firmalar. İnşallah bundan sonra her Mart fuarında kapsamlı olmasa da yurtdışından ziyaretçilerimizi burada ağırlayacağız. Kasım fuarımız zaten yurtdışına yönelik bir fuar. Bu gelen 100 firma yetkilisi, fuarımızı tanıyacaklar, İnegöl’ü öğrenecekler. Bu çalışmalarla birlikte bir dahaki Mart fuarında ihracat ağırlıklı alışverişlerde başlar diye düşünüyorum.” diye konuştu.
KDV İNDİRİMİ FUARI OLUMLU YÖNDE ETKİLEDİ
KDV indiriminin mobilyacının yüzünü güldürdüğünün altını çizen Uğurdağ, “KDV indirimi aslında kanun çıktığından itibaren mağazalarımıza olumlu yönde yansıması oldu. Hareketlilik başladı. Fuarda da bu hareketlilik devam ediyor. Özellikle KDV indiriminin mobilyacıya psikolojik olarak çok desteği oldu. KDV indirimi süresinin uzatılmasından yanayız. Hatta bu şekilde uygulamada kalmasından yanayız. Fuara da olumlu bir şekilde yansıyor. Esnaflarımız oldukça mutlu.” Şeklinde konuştu.
SÜNGER ZAMLANDI
Hammadde sorununun da çözüldüğünü vurgulayan Uğurdağ, “Sünger sorunumuz halledildi. Hammadde ile alakalı sıkıntımız şuan yok. Biraz zam problemi yaşıyoruz. Süngere oldukça zam geldi. Ama firmalarımızda bunu kendi iç bünyesinde eritmeye başladılar.” İfadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 22.03.2017 17:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<