banner359

“Kendimi ve kardeşimi linçten kurtardım“

.

25 Şubat 2015 Çarşamba 09:59 2015-02-25 10:00:35
“Kendimi ve kardeşimi linçten kurtardım“
 Geçtiğimiz yıl Akhisar Mahallesinde iftar vakti meydana gelen ve üç kişinin yaralandığı silahlı saldırının tutuklu sanığı Hakim karşısına çıktı.
Sanık savunmasında, “Kendimi ve kardeşimi linçten kurtardım. Kardeşime suçu üstlenmesi için baskı yapmadım” dedi.

13 Temmuz 2014 tarihinde meydana gelen kavganın devamı olduğu belirtilen olayda, baba A.C. ile oğulları A.C., Y.C. ve O.C., kavgalı oldukları ailenin Akhisar Mahallesi Turgut Özal Caddesi 182. sokak numara 4 adresindeki evinin önüne gelerek silahlı saldırı gerçekleştirmişlerdi. Saldırı sırasında iftar yemeği yiyen N.T., E.T. ve V.K. yaralanmıştı. Silahlı saldırı olayını gerçekleştirdikleri iddia edilen baba ve 3 oğlu, saldırının ardından otomobille olay yerinden kaçmış, saldırıda yaralanan N.T., E.T. ve V.K. İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.

Silahlı saldırının tutuklu sanığı A.C. önceki gün İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde Hakim karşısına çıkarken, Y.C. ise kısa bir süre önce geçirdiği kaza nedeniyle hastanede tedavi gördüğü için duruşmaya katılamadı.

Savunmasını yapan sanık A.C., “Olay tarihinde kavgaya karıştığını duyduğum ağabeyim H.C.`nin durumunu sormak amacıyla evine ziyaret etmeye gidiyorduk. Yanında 9-10 kişi olan Erhan T.ile karşılaştık. Erhan bize ‘Bu yolu kullanmayın” diye söyledi. Bu kişilerin elinde kazma, kürek sapı vardı. Kardeşim Yunus’u darp etmeye başladılar. Hasımlarım olduğu için yanımda taşıdığım tabancamı çıkartarak havaya bir el ateş ettim. Erhan T.’nin üzerime atlamasıyla silah patladı. Yaralandığını düşündüm. Olay yerinden kardeşim ile ayrılıp polis merkezine ifade vermeye gittik. Ben olaydan sonra kardeşim Yunus’a suçu üstlenmesi amacıyla tehdit ve hakarette bulunmadım, satırla saldırmadım. Kendimi ve kardeşimi linçten kurtarmayı düşünüyordum. Ben, kardeşimi tehdit etmedim, ona hakaret etmedim. Silahtan sayılan satırla üzerine yürümedim” dedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme, sanık A.C.’nin tutukluluk halinin devamına karar verirken, sanık Y.C.’nin de savunmasının alınması için duruşmayı 18 Mart 2015 tarihine erteledi.

Son Güncelleme: 25.02.2015 10:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<