Kiraz Üreticisinden “Fiyat Tepkisi“

15 Mayıs 2018 Salı 10:03
Kiraz Üreticisinden “Fiyat Tepkisi“

Hocaköy mahallesinde kiraz üretimi yapan çiftçiler fiyatların düşük olmasından dolayı tepkilerini kirazları sokağa dökerek gösterdiler

Bugün 14 mayıs dünya çiftçiler günü. Ancak üreticiler hiçte hallerinden memnun değil. Hocaköy mahallesinde kiraz üretimi yapan çiftçiler fiyatların düşük olmasından dolayı tepkilerini kirazları sokağa dökerek gösterdiler.

Ülkemizde her gün artan maliyetler nedeniyle çiftçi, köylü zor günler geçiriyor. Bugün 14 mayıs dünya çiftçiler günü. Aslında mutlu olmaları gereken üreticiler malesef mutlu değiller. Çünkü bin bir emek verdikleri ürünleri para etmemiyor. İşte dertli olan yerlerden biride Hocaköy mahallesi.

Kiraz sezonun başlamasıyla büyük umutlar besleyen çiftçiler yine umdukları bulamadı. Ürünlerin para etmemesi nedeniyle kasa kasa kirazları mahallenin ortasına döken çiftçiler 14 mayıs dünya çiftiler gününde tepkilerini böyle dile getirdiler.

banner380

Üreticiler zor günler geçirdikleri belirterek her yıl bir önceki yılı arattığını belirterek çok zahmetler çekip yetiştirdikleri ürünlerini para etmemesi nedeniyle her geçen gün durumlarının daha kötüye gittikleri ifade ettiler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
inegollu 2018-05-15 10:27:56

Her gece halde istanbul tuccarlari inegölde ucuz aliyor bütün meyvalari 100/100 fiyat farkı halde vermeyin. Emek süpürücü hirsizlara

banner366

<