“Kirletmemeyi Öğrenmek Çok Büyük Bir Proje”

21 Şubat 2020 Cuma 11:06
“Kirletmemeyi Öğrenmek Çok Büyük Bir Proje”


İnegöl Belediyesi’nin her hafta Cuma sabahı farklı bir camide düzenlediği “Bereket Sofrası Halk Günleri” etkinliği bu hafta Bilalköy Mahallesi Camiinde gerçekleştirildi. Burada vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Temiz kalabilmeyi öğrenmek, temiz kalmak, kirletmemek bana göre çok büyük bir proje. Derler ya aslan yattığı yerden belli olur diye. Bizler Müslümanız… Rabbimiz bizlere hem madden hem manen temiz kalmayı emretmiş” dedi.

Her Cuma sabahı farklı bir camide sabah namazının kılınmasının ardından simit, zeytin, peynir ile kahvaltı yapılarak şehrin idarecilerinin halkla bir araya gelmesini sağlayan Bereket Sofrası, bu hafta Bilalköy Mahallesi Camisinde kuruldu. Vatandaşların sorunlarını ilk ağızdan idarecilere iletme imkanı sağlayan Bereket Sofrası Halk Günleri etkinliğine, cami cemaatinin ilgisi yoğun oldu.

MAHALLELİ TALEP VE ÖNERİLERİNİ BAŞKANA İLETTİ
Belediye Başkanı Alper Taban ile birlikte Başkan Yardımcıları; Rıdvan Kocaağa, Fevzi Dülger ve Oğuzhan Uslu, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, AK Partili yöneticiler ve meclis üyeleri ile Muhtarlar Derneği Başkanı Sami Çakmak’ın da katıldığı Bereket Sofrası buluşmasında, sabah namazının kılınmasının ardından kahvehanede hazırlanan kahvaltıya geçildi. Burada vatandaşla birlikte simit, zeytin ve peynir ile kahvaltı yapılırken, vatandaşlar da çeşitli ikramlarda bulundu. Bilalköy Mahallesinin sorunları, bu buluşmada masaya yatırıldı. Vatandaşlar mahalleleri hakkındaki talepleri ilk ağızdan Başkan Alper Taban’a iletme fırsatı buldu.

HER CUMA FARKLI BİR CAMİDE
Kahvaltının ardından yapılan dualar sonrası Belediye Başkanı Alper Taban kısa bir selamlama konuşması yaptı. Bereket sofrası buluşmalarının kırsal mahallelerde sürdüğünü ifade eden Taban, “Bizlerle birlikte olduğunuz için teşekkür ediyorum. Soframızı bereketlendirdiniz. Ayrıca biz normalde simit, zeytin ve peynirle bu programları gerçekleştiriyoruz ama muhtarımız da bir dizi hazırlıklar yapmış sağ olsun. Her Cuma farklı bir mahallemizde, camimizde vatandaşlarımızla bir araya gelmeye çalışıyoruz. Bu buluşmalar vesilesiyle vatandaşlarımızla hemhal olmak, vatandaşlarımızı dinleyebilmek, fikir ve kanaatlerini alabilmek adına bir arada olmaya gayret ediyoruz. Kırsal mahallelerimize de yeni başladık. Merkez mahallelerimizden başlamak üzere buluşmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Konuşmasında Suriye’de yaşanan olaylar ve şehitlerimize de değinen Başkan Taban, “Konuşulacak çok şey var. Özellikle ülke gündemine dair, Suriye’de şehitlerimiz var. Allah gani gani rahmet eylesin. Rahmet ve minnetle anıyoruz. İnşallah güzellikle, sükunetle hepsi çözüme kavuşturulur. Orada da o insanlar bir an önce gündelik yaşamına dönerler. Ülke olarak bizim de gündemimizden bu konu çıkmış olur” ifadelerinde bulundu.

banner380

Başkan Taban, bir yandan hayatın devam ettiğini de kaydederek şöyle devam etti: “Tüm bunların yanında tabi hayat bir yandan devam ediyor. Bizler de kendi işlerimize odaklandık. Şehrimizde, mahallelerimizde neler yapabiliriz, ne gibi eksiklerimiz var, neleri önceliklendirebiliriz gibi her konuda çalışıyoruz. Burada da çok gayretli ve heyecanlı bir muhtarımız var. Bayanların dokunuşunu, gayretini görmüş olduk. Çok memnun olduğumuzu da ifade etmek istiyorum. Özellikle temizlik konusunda biz sizler destek olacağız şeklinde destekleri vardı. Tabi farklı konularda da çalışmaları var. Ben kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum.”

TEMİZLİK ÖNEMLİ BİR PROJE
“Temizlik konusunu belki böyle basit şekilde anlatıp geçiyoruz ama aslında önemli bir konu. Ben bu çelişkiyi yurt dışına çıktığımda daha çok yaşıyorum. Orada insanların daha temiz olduğunu görünce, burada bir çelişki var bunlar Müslüman değil, biz Müslümanız. Nasıl oluyor bu iş diyorum. Demek ki bizim de farkına varmamız lazım, farkında olmadan kirletiyoruz düşüncesiyle bir dizi çalışmalar başlattık. Bu çalışmaları insanlık devam ettiği sürece sürdürmek lazım. Bana göre çok büyük bir proje. Temiz kalabilmeyi öğrenmek, temiz kalmak, kirletmemek çok büyük bir proje. Derler ya aslan yattığı yerden belli olur diye. Bizler Müslümanız… Rabbimiz bizlere hem madden hem manen temiz kalmayı emretmiş. Dolayısıyla bunu Müslüman olmayanlar başardığına göre bizim fazlasıyla başarmamız lazım.”

Konuşma sonrası mahalle sakinleri mahalleleri hakkındaki talep, öneri, şikayet ve merak ettikleri konuları Belediye Başkanı Alper Taban’a sordu. Başkan Taban tüm sorulara yanıt vererek vatandaşı bilgilendirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<