Kısa Film Yarışmasının Ödülleri Sahiplerini Buldu

26 Nisan 2019 Cuma 18:37
Kısa Film Yarışmasının Ödülleri Sahiplerini Buldu

İnegöl Belediyesi’nin Kent Konseyi işbirliğinde bu yıl 2’ncisi düzenlenen “Önyargı” konulu kısa film yarışması sonuçlandı. Dereceye giren filmlerin yönetmenleri, ödüllerini düzenlenen törenle aldı.

banner380

İnegöl Belediyesi ve İnegöl Kent Konseyi’nin bu yıl 2’ncisini düzenlediği Kısa Film Yarışması sonuçlandı. Bu yıl “Önyargı” konusuyla gerçekleştirilen yarışmaya, ülkemizin farklı şehirlerinden 60 film katılım sağladı. Başvuruların tamamlanmasının ardından Kısa Film Yarışmasının Jüri üyeleri; Yönetmen Fatih Yıldırım, Yönetmen Selçuk Günaydın, Faruk Saraç Tasarım MYO Öğretim Görevlisi Faruk Sinan Arpalı, Türkiye Görüntü Yönetmenleri Derneği Üyesi Osman Siewertsen ve Tiyatro Sanatçısı Necmettin Özdemir, filmleri ilgiyle inceleyip dereceye giren eserleri belirledi.

DÜNYA BİZİ BİZDEN ÖĞRENMELİ
Uzun uğraşlar sonucu dereceye girenlerin belirlendiği yarışmanın ödül töreni, bugün 14.30’da Kent Müzesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Törenin açılışında, Jüri Üyeleri adına yönetmen Fatih Yıldırım bir konuşma yaptı. Yıldırım; “Bu yıl 2’nci yaşına giren İnegöl Kısa Film Yarışması, ilgi çekici içeriği ile Bursa ve Türkiye’nin dört bir yanından birçok film ve sinemaseverlerle buluşturduk. Her geçen gün kısa filme olan ilgi artıyor. Bu anlamda hem kısa film yapımını desteklemek hem de örneklerini çoğaltmak adına bu filmleri izleyicilerle buluşturuyoruz. Yeni sinemacılar keşfetmek, onları desteklemek adına bu çalışmalar çok önemseniyor. İnegöl içinde uluslararası standartlara sahip bir festival kültür oluşturmak adına hikayeler oluşturuldu ve bu hikayelere ortak olduk. Başarı, hazırlıklı olanlara gelir. İnegöl’de bu anlamda hazırlıklarını tamamladı. Nasip olursa artık bu kısa film yarışmasını bir sonraki süreçte festivale dönüştüreceğiz. Başkanımız da bunun sözünü vermişti. Genç sinemacılarımıza, yönetmen ve senarist arkadaşlarımıza şöyle bir not düşmek istiyorum; zulümler, sınıfsal ayrılıklar zaten sinemada yeterince yerini alıyor. Biz belki de bunların arkasında olabilecek, daha da bizden, bizim de anlayamadığımız şeyleri anlatmalıyız. Dünya bizi bizden öğrenmeli. Daha bizden hikayelere ihtiyaç var” dedi.

ÖNYARGI İNSANLARIN HAYATINDA ÇOĞU YANLIŞLARA SEBEBİYET VEREN BİR OLGU
Dereceye giren filmler açıklanmadan önce kürsüye çıkan Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa oldu. Kocaağa, “Böylesi güzel bir günde, sanatla iç içe yaşayan İnegöl Belediyesi’nin sanatla, kültürle ilgili faaliyetlerinde birlikte olmaktan mutluluk diliyorum. Bu yılki Kısa Film Yarışmamızın konusu önyargı. Maalesef önyargı insanların hayatında çoğu yanlışlara sebebiyet veren bir olgu. Bu yüzden bizim böyle bir konuyu işlememizden dolayı ayrıca mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Kısa Film Yarışmasının İnegöl’ümüzün diğer markalarına; mobilya, kaplıca, köfte, ayçiçeği gibi İnegöl’e değer katan markaların arasına bir yenisini ekleyerek sanat ve sinemaya da duyarlı, bu konuda da hedefleri olan ilçe halkının, gençlerin ve öğrencilerin önünü açmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu şehir hepimizin. Yenilikleri bulup şehrimize katmaya, şehrimizin ihtiyaçları noktasında çözümler üretmeye ve İnegöl’de yaşayan tüm hemşerilerimizin refah seviyesini arttırmaya, beraberinde mutlu, huzurlu bir şekilde yaşamaları için gayret ediyoruz. Bu anlayışla İnegöl’ümüzün şehir hayatının kalitesini yükseltecek önemli projeleri İnegöl Kent Konseyi ile birlikte yapmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızdan tutunda, bayanlarımıza ve can dostlarımız sokak hayvanlarına kadar bu şehirde yaşayan herkesi kucaklayacak birçok çalışmaya imza atıyoruz. Hep birlikte bu şehre değer katıyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren de şehrimizin ortak aklını kullanacağımızı ve bu güçle beraber şehrimizi yöneteceğimizi ifade ediyoruz. Kent Konseyleri de şehrin ortak akıllarıdır. İnegöllüler için dertlenen bir Kent Konseyi var. Bu bizim için çok kıymetli. Kafa kafaya verildiğinde ve ortak aklı kullandığınızda, samimide olursanız başarılmayacak hiçbir şey yok. Derdimiz İnegöl. Amacımız ilçe halkımızın güzel bir şehirde yaşaması için önemli projeleri hayata geçirmek. Kent Konseyimizde çalışma gruplarıyla her alanda şehrimize değer katmak için çalışıyor” dedi.

Geçen yıl Kent Konseyi ile ortaklaşa olarak ilk kısa film yarışmasını ‘Çevre Bilinci Ve Kent Kültürü’ temasıyla gerçekleştirdiklerini hatırlatan Kocaağa; “Bu yılda ‘Önyargı’ temasıyla ikinci kısa film yarışmamızı düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kısa film yarışmasıyla sinema sektörüne başlangıç yapmak isteyen yönetmenlerimizi cesaretlendirerek onları desteklemeyi amaçlamaktayız. Yarışmaya 60 film ile katılım gösterildi. Sektörde önemli işlere imza atmış ve tecrübeleriyle sektöre damga vurmuş olan jüri heyeti, 60 filmden 25’ini değerlendirmeye alarak ödül almayı hak eden filmleri belirledi. Dereceye giren film sahiplerine hatırı sayılır oranda çeşitli ödüller veriyoruz. Birinciye 5000 TL, ikinciye 2500 TL, üçüncüye 1000 TL ödülümüz olacak. İnegöl Kent Konseyi ile birlikte düzenlediğimiz İnegöl 2. Kısa Film yarışmasına katılım gösteren sanat ve sinemaya duyarlı, bu konuda hedefleri olan vatandaşlarımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyor, hepinizi en içten kalbi duygularımla selamlıyorum” ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından mansiyon ödülü alan filmlerden başlanarak derece alan filmlerin gösterimleri yapılıp yönetmenlerine ödülleri takdim edildi. 12inci mansiyonu “Mendil” isimli film ile Sevilay Ergüler alırken, 2’nci mansiyonu ise “O Hasta Benim Kızımdı” isimli filmle Meryem Çiftçi aldı. Abdullah Şahin’in “Artı Bir” isimli filmi 3’üncülüğü elde etti. Mehmet Çağlar Mantar’ın “SOS” isimli filmi, yapılan değerlendirmede 2’nciliğe layık görüldü. Yarışmanın 1’incisi ise “Leke” isimli film oldu. 1’inci olan yönetmen Tufan Şimşek’e ödülünü Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa takdim etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<