Kısa Film Yarışmasının Ödülleri Sahiplerini Buldu

17 Mart 2018 Cumartesi 11:48
Kısa Film Yarışmasının Ödülleri Sahiplerini Buldu

İnegöl Belediyesi ile Kent Konseyi işbirliğinde ‘Dikkat Çekiyoruz’ sloganıyla bu yıl ilki düzenlenen Kısa Film Yarışması’nın ödülleri sahiplerini buldu.

İnegöl Belediyesi ile Kent Konseyi işbirliğinde ‘Dikkat Çekiyoruz’ sloganıyla düzenlenen Kısa Film Yarışması sona erdi. 28 Şubatta başvuruları sona eren yarışmaya 30 film katılırken, çevre ve kentleşme konularının ele alındığı filmlerin değerlendirmesi jüri üyeleri Fatih Yıldırım(yönetmen), Hasan Kandemir(yönetmen), Selçuk Günaydın (yönetmen), Kadir Yücel (görüntü yönetmeni) ve Faruk Sinan Arpalı (Öğretim Görevlisi -Film Eleştirmeni) tarafından titizlikle yapıldı.

Değerlendirme süreci sonrası Cuma günü 16.00’da Mobilya Müzesi Konferans Salonunda 1. Kısa Film Yarışması ödül töreni gerçekleştirildi. Törene; Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve parti yöneticileri, MHP İlçe Başkanı Hayati Bedir ve parti yöneticileri, Kent konseyi Başkanı Haydar Cerrah, Gençlik ve Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel, bazı dernek Başkanları, yarışmada yer alan oyuncu ve yönetmenler ile çok sayıda davetli katıldı.

GENİŞ KİTLELERİ ETKİLEYEN EN ÖNEMLİ FAKTÖR; SİNEMA
Jüri üyelerinin değerlendirmeleriyle başlayan kısa film yarışması ödül töreninde, Fatih Yıldırım kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. İnsanların etkileşimlerinde kullandığı bazı enstrümanlar olduğunu ifade eden Yıldırım; “Bazen bu basılı yayın organları aracılığıyla, bazen notalar aracılığıyla… Ama bunların en önemlisi; günümüzde görselliği ön plana çıkararak yaşanmışlıklarla tespit edilmiş, hikayelerden oluşan filmlerdir. Geniş kitleleri etkileyen en önemli faktör de sinema, tiyatro, müzik gibi sanatsal etkinliklerdir. Birincisini düzenlediğimiz bu kısa film yarışmasında da inşallah ‘dikkat çekiyoruz’ ile birlikte farkındalıkları ortaya çıkarmak istiyoruz” dedi.

banner380

BATI, FİLMLERİ ÇOK GÜZEL KULLANIYOR
Konuşmasının ardından Fatih Yıldırım’a katkılarından dolayı plaketini takdim etmek üzere sahneye gelen MHP İlçe Başkanı Hayati Bedir, İnegöl’de ilk defa böyle bir çalışma yapıldığını ve kendilerinin de bundan mutluluk duyduklarını kaydederek; “Tebrik ediyorum. Batı, Avrupa ve Amerika bu film olaylarını çok güzel kullanıyor. Ülkeleri işgal etmeden önce filmler çekerek insanların beyinlerindeki algıları değiştiriyor. Biz bu konuda ülke olarak çok geri kalmıştık ama böyle çok değerli çalışmalar yapan Başkanlarımız ve jüri üyeleriyle inşallah sinema sektörümüz de gelişecek. Bu çalışmaların gelecekte bu sektörde önemli işler yapacak isimle çıkaracağına inanıyoruz” diye konuştu.

Jüri üyelerinden Selçuk Günaydın’da sahneye gelerek duygularını ifade etti. Çok güzel yapımların yarışmaya katıldığını kaydeden Günaydın, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Selçuk Günaydın’a ise plaketini Gençlik ve Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel takdim etti. Yücel, gençlerden sorumlu bir idareci olarak yapılan organizasyonun takdire şayan olduğunu söyledi.

“YÜZKARASI” 3. OLDU
Jüri üyelerine plaketlerinin takdim edilmesinin ardından dereceye giren filmler sırasıyla açıklandı. 30 film arasından 3’üncü olan Erkan Şen’in yönetmenliğini yaptığı “Yüzkarası” isimli filmi, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan açıkladı. Yönetmen ve oyuncular sahneye davet edilerek ödülleri takdim edildi.

“KUMANDA” 2. OLDU
2. olan yönetmenliğini Semih Yemişçi’nin yaptığı “Kuman” isimli filmini ise Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah açıkladı. Oyuncularının tamamı çocuklardan oluşan film, salondaki izleyicilerden de büyük beğeni topladı.

“FİLTRE” 1. OLDU
30 film arasından jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda 1’inciliğe layık görülen filmi ise Belediye Başkanı Alpler Taban açıkladı. Başkan Taban, yönetmenliğini Turgut Barut’un yaptığı ve sanayi bölgesinde geçen “Filtre” isimli filmi açıklayarak yönetmen ve oyuncuları sahneye davet etti.

TÜM FİLMLER GÖNÜLLERİN BİRİNCİSİ
Ödül takdimi öncesi duygularını paylaşan Başkan Taban, “Kent Konseyi bu şehrin önemli bir değeri. Ortak aklı. Biz de göreve geldiğimiz günden bu yana ortak akla vurgu yapıyoruz. Şehri birlikte yönetelim diyoruz. İnanın bu birlik ve beraberliği sağladığımız an, bu şehre sahip çıktığımızın adıdır. Bugün burada İnegöl Belediyesi ve Kent Konseyimizin o değerli üyeleriyle beraber, çevre bilincini, şehirlilik, kentlilik bilincini oluşturmak adına sizlerle beraber bu çalışmaları yapmaya çalıştık. Bu program öncesi çok değerli jürimiz de bir çalışma ortaya koydu. Kendileri de kayda değer filmlerin olduğunu ifade ettiler. İnşallah bundan sonrası için de bu bir başlangıç olsun. Bizim arzu ettiğimiz her konuda bu bilince erebilmemiz için sinemanın, dizilerin hayatımızdaki yeri ve öneminin ne kadar önemli olduğunu gördük. Biz de inşallah bu yol ve yöntemle aynı bilinci oluşturmak istiyoruz. Buna katkı koyarsanız çok mutlu oluruz. Emeği geçen Kent konseyi üyelerini ve jürimizi kutluyorum. Yönetmen ve oyuncu kardeşlerimizi de kutluyorum. Bana göre hepsi gönüllerin birincisi. Bu cesaretin gösterilmesi bile birinciliktir. Hepinizi kutluyorum” ifadelerinde bulundu.

Konuşma sonrası Başkan Taban, şampiyon filmin yönetmen ve oyuncularına plaket ile ödüllerini takdim etti. Kısa film yarışması ödül yöreni kokteyl ile son buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<