Kızılay'a Adliyeden 25 Ünite kan

.

31 Ekim 2014 Cuma 10:15 2014-10-31 10:17:26
Kızılay'a Adliyeden 25 Ünite kan
 İnegöl Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığı ile Türkiye Kızılay Derneği İnegöl Şubesi işbirliğinde, dün ‘Kan Bağışı Kampanyası’ düzenlendi.

Dün saat 10.00 ile 16.00 saatleri arasında İnegöl Adalet Sarayının birinci katındaki salonda, Bursa Kızılay Kan Merkezinden gelen Dr. Tanzu Çavuş ile hemşirelerden oluşan uzman ekip tarafından, hijyenik bir şekilde kan alımı yapıldı.

TOPLANAN KAN YETERSİZ KALIYOR

banner380

Bursa Kızılay Kan Merkezinden gelen Dr. Tanzu Çavuş, İnegöl’ün kan bağışına yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, “Bu gün de adliye çalışanlarımızla işbirliği içerisinde kampanya düzenledik. Kampanyamıza adliye görevlilerimiz güzel ilgi gösteriyor. Teşekkür ediyoruz. Kan, maalesef halen üretilemeyen bir ilaçtır. Tek kaynağı insandır. Kana ihtiyacı olan insanların, kanı temin etmedikleri sürece sakat kalma veya ölüm tehlikesi gibi durumlar söz konusu olur. Bunun için sağlık durumu elveren herkes, mutlaka kan bağışı yapmalıdır. Türkiye olarak kan bağışı konusunda toplumun bilinçlenmesine ihtiyaç vardır. Gelişmiş ülkeler de düzenli kan bağış oranı yüzde 5’lerdeyken, ülkemizde yüzde 1.5 civarındadır. Hastaların ve hastanelerin kan ihtiyacını karşılamakta yetersiz kalınmaktadır. Tüm halkımızı kan bağışına bekliyoruz. İnegöl halkının kan bağışı konusunda duyarlı olduğunu biliyoruz. Bu güne kadar yaptıkları bağışlar için teşekkür ederiz. Bundan sonra da desteklerini bekliyoruz” dedi.

KAN İNSAN İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Başsavcı Osman Köse ise, “Her yıl düzenli olarak Kan Bağışı Kampanyası düzenliyoruz. Adliye çalışanları olarak, kan bağışının insan için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu anlamda elimizden geldiğince katkıda bulunuyoruz. Kampanyaya katılan personelimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Gerçekleştirilen Kan Bağışı Kampanyası sonucunda, Adliye görevlilerince Kızılay’a 25 ünite kan bağışlandı.

Son Güncelleme: 31.10.2014 10:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<