banner359

KOBİ'lere 2. OSB'de Yer

03 Şubat 2018 Cumartesi 09:44
KOBİ'lere 2. OSB'de Yer

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) yönetim kurulu Başkanı Metin Anıl yaptığı açıklamada, Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde (2.OSB) kamulaştırma çalışmaları bittikten sonra küçük ve orta ölçekli mobilyacılar için yeni üretim sahalarının açılacağını söyledi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İTSO Başkanı Metin Anıl, “2. OSB´deki asıl amaç hızla gelişen, büyüyen, sanayileşen İnegöl ovasını kurtarmaktır. O dönemde yer bulamayan sanayici Cerrah, Yenice, Kurşunlu ve İnegöl ovasındaki verimli arazilere fabrika yapmaya başladı. İnegöl ovasını kurtarma, tarıma elverişli arazilere fabrika yapılmaması adına o dönemde Mobilya ve Ağaç İşleri OSB´sine başladık ve bugünlere gelindi. Orada arazi yapısı, arazi şartları fabrika yapmaya uygundu, verimli tarım toprakları değil kayalık bulunuyordu. Orada daha geliştirmeye müsait birçok alan var. Mevcut OSB´deki yapılaşma hızla devam ediyor. Orada 2 bin dönümlük kamulaştırılacak alan var. Bir kısmı rızai alımla alınmış, bin 500´lük dönümlük kısımda da kamulaştırma çıktı. Burası kamulaştırılacak İnegöl sanayicisinin hizmetine sunulacak. İnegöl´de sıkıntı yaşayan gerek metal ve makine sektöründe hizmet veren gerekse küçük ve orta ölçekli mobilyacı arkadaşların da bir takım talepleri var. Bu 2 bin dönüm üzerinde bunların da taleplerinin karşılanması düşünülüyor. Bu hemen olacak bir şey değil. Kamulaştırma çalışmaları bittikten sonra bu arkadaşlarımızın talepleri değerlendirmeye alınacak ve İnegöl´de bu manada üretim sıkıntısı yaşayan arkadaşlara yeni üretim sahaları açılacak” dedi.

İNEGÖL´DE ÜNİVERSİTE KURULMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

İnegöl Üniversitesi konusuna değinen Başkan Metin Anıl, “İnegöl´de bir üniversite kurulması konusunda çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz, çok arzuluyuz. İnegöl´e üniversite kurulmasını istememizdeki en önemli sebeplerden bir tanesi İnegöl´deki sosyal ve kültürel yapının değişmesi konusudur. İnegöl´e 10-15 bin civarında öğrenci geldiğinde bu üniversite öğrencileri İnegöl´deki sosyal ve kültürel yapıya olumlu etkiler vereceklerdir. Bunun için üniversiteyi çok arzu ediyoruz. Uludağ Üniversitesine bağlı fakültelerden ziyade İnegöl Üniversitesi´nin kurulmasını istiyoruz. Türkiye´de ilçe bazında üniversite kurulmaya başlandı. Bunlardan bir tanesi Alanya Üniversitesi bir tanesi de Bandırma Üniversitesi olarak eğitim ve öğretimine devam ediyor. Biz buradan cesaret alarak İnegöl´e üniversite kurulmasını ve bu konu ile alakalı YÖK kararının bir an önce alınmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
InegölInegölhaber2.obs
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<