KOBİ'lere "Nefes Kredisi"

08 Aralık 2016 Perşembe 16:14 2016-12-08 16:30:05
KOBİ'lere "Nefes Kredisi"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde başlatılan "Nefes Kredisi"nin, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeleri (KOBİ) rahatlatacağı bildirildi.

banner380
İnegöl Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, yaptığı açıklamada, KOBİ’lerin içinde bulunduğu finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak istediklerini belirtti.
İnegöl Ticaret  Sanayi Odası olarak 10 milyon lira destekle projede yer aldıklarını aktaran Anıl şunları kaydetti:
 “İçinde bulunduğumuz ekonomik süreçte üyelerimiz olan KOBİ’lerin en büyük sorunlarından birisi de finansmana erişimde yaşanan sıkıntılar ve enflasyonun çok üzerindeki kredi faizleridir. Bu nedenle, ülke ekonomisinde önemli yer tutan Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere ‘TOBB Nefes Kredisi’ adı altında T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Denizbank A.Ş. ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında protokol imzalanmıştır. Odamız da bu protokolde yer almaktadır. Odamızın bugüne kadar milli olan tasarrufunu kredi olarak yelerimizin kullanımına sunuyoruz. TOBB Nefes Kredisi ile birlikte üyelerimizin kullanımına 10 milyon TL’lik bir kaynak sağlıyoruz. Bu kapsamında üyelerimiz 12 ay vadeli kredi kullanabilecekler. Kullanacakları kredinin brüt faizi yıllık yüzde 9,90 olarak sabit olacaktır. Odamızı sağlamış olduğu bu kredinin üst limiti 150 bin TL’dir.”
“Protokol imzalanan bankalar tarafından masraf olarak talep edilecek 250 TL ve Hazine Müsteşarlığı’nın talep edeceği kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında üyelerimizden herhangi bir masraf komisyon talep edilmeyecektir. Üyelerimiz Nefes Kredisi’ne başvurabilmek için öncelikle odamızdan açıklama olarak ‘TOBB Nefes Kredisi Başvurusu içindir.’ ibareli faaliyet belgesi alacaklardır. Daha sonra T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Denizbank A.Ş.’nin herhangi bir şubesine giderek bankanın talep edeceği kredi evrakları ile müracaat edecektir. Bu kampanya kapsamında kredilendirme işlemlerine 12.12.2016 Pazartesi günü başlanacaktır” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 08.12.2016 16:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<