Kodlama Başladı

11 Ekim 2018 Perşembe 10:04 2018-10-11 10:30:37
Kodlama Başladı

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okullarda kodlama etkinliklerine start verdi.

Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde oluşturulan “Kodlama Sınıfı” nın açılışı gerçekleştirildi. 15 öğrencinin aynı anda kodlama eğitimi alacağı şekilde tam teşekküllü olarak oluşturulan kodlama sınıfı, isteyen tüm öğrenci ve öğretmenler tarafından kullanılabilecek.

banner380

Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, okuldaki kodlama sınıfının açılışını yaptı. Açılış sonrası bir açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Strateji Birimi Şube Müdürü Ayfer Er ve Arge birimimizde görev yapan öğretmenlerimiz Turgay Tüloğlu ve Murat Kocaman tarafından planlanan proje kapsamında 2018 Mart ayından beri yapılan eğitimlerde 120 öğretmenimizin kodlama anlatma becerisine sahip olduğunu belirtti.

Sorunlara pratik çözümler üreten, sistematik ve inovatif düşünce ile yenilikler oluşturabilen bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade eder Bilican, kodlama sınıflarını ve eğitimleri yaygınlaştırmak için okulları teşvik ettiklerini söyleyerek, İlçe Milli Eğitim AR-GE birimi “İnegöl Kodluyor” projesinin içerisinde birçok faaliyet barındırdığını, 6-21 Ekim tarihlerinde de CodeWeek etkinleri yapıldığını kaydetti. Bilican, “Codeweek etkinlikleri tüm Avrupa ülkelerinde aynı anda yapılan kodlama etkinliklerini kapsamaktadır. Bu kapsamda ilçemizde yeni açılan kodlama sınıfımızda, okul öncesi ve sınıf öğretmeni 164 öğretmenimize kodlama farkındalık eğitimleri düzenlenmektedir. Bu eğitimlerle bilgisayarlı ve bilgisayarsız kodlama temelleri anlatılmaktadır” dedi.

Son Güncelleme: 11.10.2018 10:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<