banner359

“Kodlama ile Doğaya Dokunuyoruz”

19 Şubat 2020 Çarşamba 17:36
“Kodlama ile Doğaya Dokunuyoruz”

Gaziosmanpaşa İmam Hatip Ortaokulu tarafından Gençlik Spor Bakanlığına yapılan “Kodlama ile Doğaya Dokunuyoruz” adlı projesi, 25 bin 735 proje başvuru arasından seçilerek kabul edildi.

Gaziosmanpaşa İmam Hatip Ortaokulu tarafından Gençlik Spor Bakanlığının ‘Gençlik Projeleri Destek Projeleri’ kapsamında 25 bin 735 proje başvurusu içinden kabul edilen “Kodlama ile Doğaya dokunuyoruz” adlı projenin tanıtımı ve açılışı yapıldı.  Kaymakam Şükrü Görücü, Belediye Başkanı Alper Taban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, Gençlik Merkezi Müdürü Recep Erdoğan, Kızılay İnegöl Şube Başkanı Varol Yılmaz, bazı okul müdürleri ve öğretmenlerin katıldığı açılış programında konuşan Okul Müdürü Burhanettin Özdemir, ”Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim. Yüce dinimizin çevreye ve hayvanlar konusuna çok önem verdiğini hepimiz çok iyi bilmekteyiz. Kafileyle yürürken uyumakta olan ceylanın başına rahatsız olmaması için adam diken, askeri birlikle yoldan geçerken yavrularını emziren köpeğin başına rahatsız olmasın diye, sahabeyi titizlikle uyaran bir peygamberin ümmetiyiz. Beş altı yaşlarında köpeğe tekme atan çocukları sokakta görebiliyoruz. Biz buraya nasıl geldik? Hayvan sevgisini ve onlara yapılacak gönüllülük etkinliklerini konu alan bu projeye bu sene okul olarak başvurduk. Kasım ayında kabul edildi ve Aralık ayında proje sözleşmesini imzaladık. Proje koordinatörümüz Teknoloji ve Tasarım öğretmenimiz Murat Kocaman’a ve diğer Teknoloji ve Tasarım öğretmeni Nazlı Günkızıl’ a emeklerinden dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

Özdemir’in ardından Proje Koordinatörü Murat Kocaman proje ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Kocaman, “Proje bütçesi 18 bin 250 TL. 15 Şubat - 15 Mayıs 2020 tarihleri arasında uygulanacak. Kızılay ve İNDAK tarafından arama kurtarma ve doğal afetler semineri verilecek. Kodlama eğitimi ile öğrencilere Arduino programlama, üç boyutlu tasarım eğitimi verilecek. Farklı haftalarda Hocaköy İlkokulu ve Ortaköy Süleyman Ezim ilkokulu öğrencileriyle kuş yuvası yapılıp ağaçlara asılması gerçekleştirilecek. Belediye tarafından sokak hayvanlarına yaptırılan sulukların bakımı ve temizliği yapılacak. Sakat hayvanlar için 3 boyutlu organ ve uzuvlar yapılıp kedi ve köpeklere nakli gerçekleştirilecek. Bu konuda İnegöl Belediyesi hayvan barınağı ile iletişime geçilip eğitimleri alınacak. Doğa yürüyüşü düzenlenerek Bursa bölgesindeki endemik ve nesli tükenmekte olan canlılar incelenerek, taksonomik liste oluşturulacak. Proje sonunda proje süresince yapılan çalışmaların fotoğrafları, hayvanlar için yapılan icatlar ilçede bir sergi salonunda sergilenecektir” diye konuştu. Kaymakam Şükrü Görücü ve Belediye Başkanı Alper Taban da, proje konusunda emeği geçenlere teşekkür ederek, güzel bir konuda proje yapıldığı için kutladılar.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<