banner359

Komisyon seçimi yargıya taşınıyor

10 Nisan 2019 Çarşamba 18:20
Komisyon seçimi yargıya taşınıyor

İnegöl Belediyesi Meclisi’nde gerçekleşen komisyon üye seçimlerinde, İYİ Parti’den kimsenin komisyonda yer almaması üzerine İyi Parti grup sözcüsü İsmail Karaman daha önce bununla alakalı yargı kararları olduğunu iddia ederek, yargıya taşıyacaklarını söyledi. İnegöl Belediyesi’nin yeni dönem meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi. Gerçekleşen toplantıda komisyonlar belirlendi.

Komisyonların belirlenmesinde sırasında İYİ Parti’den hiçbir isim yer almamasına tepki gösteren İYİ Parti Grup Sözcüsü İsmail Karaman “Sabri beyin verdiği bilgilere katılmıyorum. Yasal olarak katılmadığım gibi, sizin de her dönemde söylediğiniz katılımcı birlikte yönetim anlayışına da ters düşüyor. Bizim yapmış olduğumuz hesaplamalara göre AK Parti grubunun 3, Milliyetçi Hareket Partisi grubunun 1, İYİ Parti grubunun 1 üye vermesi gerekiyor. Bununla ilgili 2014 yılında Danıştay 8. Dairesine 19 Şubat 2014 tarihinde almış olduğu karara istinaden, yine 2014 yılında Denizli’de gerçekleşen ve mahkemeye intikal eden ve yürütme durdurma kararı ile sonuçlanan olay var. Yine Denizli’de 2014 yılında 38 meclis üyeli bir meclisin, 5 sandalyesine sahip olan MHP grubunun komisyonlarda yer almaması üzerine açmış olduğu dava lehine sonuçlanmış ve daha sonra tekrar komisyon seçimleri olmuştu. Ben tekrar dava konusu olmaması adına bizimde grubumuzdan bir temsilcimiz olması uygun olacaktır.”

Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Günaydın ise, “Kanunda var olan hükmü bizim değiştirme hakkımız yok ama yasa ne derse boynumuz kıldan ince.”

MHP grup sözcüsü Ahmet Genç ise, “İsmail başkanımın söylediği bir şey var. Kanunda uygulanan sistem nispi bir sistem. Nispi temsil yetkisine dayandırılarak yapılan bir sistem. Kendisinin söylediği basit sistem hesaplama yapmak istiyor ama kanun bunu kabul etmiyor. İdare mahkemesinin verdiği karar var evet ama idare mahkemesinin verdiği kararda bağlayıcı değil.”

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise, “Bizlerde bu konudaki ilgili arkadaşlarımızın hazırladıkları netice sonucunda, bizlerde hak edilen gerçekten o konuda yer alması gereken arkadaşlarımız için söyleyecek hiçbir şeyimiz yok ama önümüzde getirilen hesaplamalar neticesinde söylüyorum. Daha öncede böyle hesaplamalar yapılmıştı ama yanlış hesap varsa Bağdat’tan döner. Herkes hakkını hukukunu arayacaktır” Yapılan oylama sonucunda oy çokluğu ile Plan bütçe komisyonuna; Abdullah Akşeker, Kemal Kaya, Eyüp Beyhan, Serpil Şahin, Ayhan Dülger(MHP) isimleri seçildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<