banner359

Komşuda artan Covid 19 vakalarının ardından tedbirler sıkılaştırıldı

02 Kasım 2020 Pazartesi 20:13
Komşuda artan Covid 19 vakalarının ardından tedbirler sıkılaştırıldı

Domaniç'te  yeni tip Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında, şehir dışından gelenler için 7 gün karantina uygulanacak.

02 Kasım 2020 tarihinde İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kaymakam Muhammed Enes İpek Başkanlığında yeni kararlar alındı.

Kararlar şöyle;

Son bir aylık süreç değerlendirildiğinde, vaka sayılarında oluşan ciddi artış ile toplu olarak yapılan her türlü etkinliğin askıya alınması gerektiği kanaati oluşmuştur. Buradan hareketle, ilçemiz merkezinde ve köylerinde kurulan Pazar alanlarının kontrolünün zor olması, kalabalık halde olması; araçları ile pazara gelen halkın salgın kurallarına riayet etmesinin çok mümkün olmadığının gözlemlenmesi üzerine, ilçe sınırları içerisinde bulunan tüm pazarının 03/11/2020 tarihinden itibaren 15 gün süreyle kapatılmasına,

İlçe dışından gezme, ziyaret  (aile-eş-dost-akraba) amaçlı gelen vatandaşlarımız 7 (yedi) gün süreyle karantinada kalma şartını kabul etmiş sayılacak, kişilerin yalnızca tarlasına gidip gelmesine müsaade edilecek, kağıt imzalatılarak muhtarlar ve kolluk kuvvetleri tarafından denetlenerek kontrolü sağlanacak olup, karantina bitiş tarihinde kişi dışarıya çıkabilecektir.

Güney Köyü sınırları içerisinde dere kenarındaki mera alanlarının, vatandaşlarca piknik yapmak amacı ile çok yoğun bir şekilde kullandığı, oluşan rahat ortam neticesinde kurallara riayet etmediği, aynı aileden olmak şartına uyulmadığı ve kontrolü zorlaştırdığı gözlemlenmiştir. Bu sebeple Güney Köyü sınırları içerisinde bulunan derenin etrafındaki boş alanlarda piknik yapılmasının süresiz olarak yasaklanmasına karar verildi.

Anahtar Kelimeler:
InegölKorona
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<