banner359

Koronavirüs sürecinde diş tedavisi nasıl olmalı?

08 Mayıs 2020 Cuma 14:43 2020-05-08 14:48:34
Koronavirüs sürecinde diş tedavisi nasıl olmalı?

İnegöl’de koronavirüs tedbirleri kapsamında da diş klinikleri gerekli önlemleri alarak hizmet veriyor. Klinikte görevli hekim ve sağlık çalışanları, gerekli izolasyonu sağlarken, hastalar içinde dezenfekte işlemleri yapılıyor. 
ÇAPRAZ ENFEKSİYON DENİLEN BİR GERÇEK VAR
Konuyla alakalı açıklama yapan Diş Hekimi Serdar Nalcı, “Dünyada bir koronavirüs gerçeği var. Dışarıda hayatımızı nasıl şekillendiriyorsak, çalıştığımız ortamlarda da buna göre düzen alıyoruz. Sağlık alanlarında sürekli tedbirli şekilde çalışmak zorundayız. Çapraz enfeksiyon denilen bir gerçek var. Hastadan hekime, hekimden hastaya bulaşı olmaması için bütün tedbirleri alıyoruz. Ancak bu virüsün henüz aşısı geliştirilmediği için tedbirleri daha sıkı bir şekilde uygulamak zorundayız. Sağlık Bakanlığı bilim kurulu kurallarına göre hasta kabulü yapmaktayız. İşlemleri ona göre yapmaktayız.” Dedi.
ACİL DİŞ HİZMETLERİ
Şu an sadece acil diş hekimliği işlemlerini uygulayabildiklerini aktaran Nalcı, “Diş ağrıları, diş travmaları, protezler yerinden çıkmışsa bunları yapıştırabiliyoruz veya hareketli protez kullananların ağrılarını giderebiliyoruz.” Diye konuştu. 
RANDEVULU SİSTEM
Kliniklerde yığılma olmaması amacıyla randevu sistemiyle faaliyet gösterdiklerini aktaran Nalcı, “Gelen hastalarımızın ateş ölçümlerini, ardından dezenfekte işlemi yapıyoruz. Bekleme alanımızda da 2’şer metre ara ile oturma şeklini sağlıyoruz.” İfadelerini kullandı.
YASAKLI OLAN HASTALAR İSE
Nalcı, “Sokağa çıkma yasağı olan hasta yaş gruplarında Acil diş hekimliği hizmeti gerekirse, Kaymakamlık veya E-Devlet üzerinden alınan izin belgeleriyle merkezimize gelebilirler.” Dedi.

Son Güncelleme: 08.05.2020 14:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<