Kosova'da 'Kalp Günü' etkinliği

01 Ekim 2017 Pazar 18:41
Kosova'da 'Kalp Günü' etkinliği

Kosova Koleji öğrencileri ülkemizde ve dünyada tüm ölüm sebepleri arasında birinci sırada yer alan kalp-damar hastalıklarına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla hazırladıkları dövizlerle Cerrah Mahallesinde yürüyüş yaptılar.
Yürüyüş sonrası bir açıklama yapan Kosova Koleji Müdürü Erol Baştürk,''Kalp-damar hastalıkları tüm dünyada ölüme neden olan ilk etken.Uzun yıllardır değişmeyen bu durum,, teknolojinin gelişmesi ve tıbbın ilerlemesiyle beraber erken teşhis ve tedavinin daha kolay ve mümkün hale gelmesine rağmen aynı şekilde devam ediyor.Diyabet ve hipertansiyon hastalıklarımız varsa bu tanıyı değiştiremeyiz ama hastalıkları kontrol altına alabiliriz. Takip ve tedavilerimizi düzgün bir şekilde yaparsak hastalığın yaratabileceği komplikasyon yani zararlardan kendimizi koruyabiliriz. Stres birçok hastalıkta olduğu gibi kalp hastalıklarında da risk faktörü. Ortadan kaldırmak mümkün olmaz ancak yönetebilmeyi öğrenebiliriz.Risk faktörlerinin en başında gelen sigara ise mutlaka çözülmesi gereken ve değişmesi elimizde olan bir risk faktörü. Alışkanlık oluştuktan sonra bırakması zorlaşır. Bu konuda da profesyonel yardım almak gerekebilir.Hareketsiz yaşam da kalp damar sağlığını olumsuz yönde etkileyen ancak değişmesi elimizde olan risk faktörleri arasında.Saydığımız risk faktörlerinin her biri aslında sağlıklı yaşamın temel taşlarını temsil ediyor. Bu nedenle kalp damar sağlığımızı koruyalım diye hareket ederken aynı zamanda sağlıklı ve uzun yaşamayı da sağlamış oluruz''dedi.

banner380

Anahtar Kelimeler:
InegölKosovaKoleji
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<