banner359

Kosova Koleji Başkanını Seçti

26 Ekim 2017 Perşembe 09:52
Kosova Koleji Başkanını Seçti

Kosova Kolej´inde bir hafta süren heyecan Üveys Kaplan´ın rakiplerine fark atmasıyla son buldu. Okul Öğrenci Meclisi Başkanlığı seçimlerinde 22 başkan adayı kıyasıya yarıştı. Adaylar, sınıfları dolaşarak seçmenlerine yapacakları çalışmaları anlattılar.

Hafta içinde tüm seçmenlerin merakla beklediği seçim Salı günü yapıldı. Nizami seçim kurallarının uygulandığı seçim sonucunda en çok oyu alan 7. sınıf öğrencisi Üveys Kaplan Kosova Koleji Okul öğrenci Meclis Başkanlığına seçildi.

Okul  Müdürü Erol Baştürk, “Öğrencilerle birlikte biz öğretmenler de büyük heyecan yaşadık. Hele oyların sayımı sırasında öğrencilerin merak ve heyecanı görülmeye değerdi. Oy verme işlemi sırasında öğrencilerin oy verme kuyruğundaki birbirlerine olan saygılı davranışları, oy verme işlemi sırasındaki tavırları, sandık kurulunun görev ciddiyeti, oyların sayımındaki adalet duygusu biz büyüklere örnek olur durumundaydı. Kısacası öğrencilerimiz tam bir demokrasi sınavı verdi. Haklara saygının, kurallara uymanın, rakiple uyumun örneğini gözlemleme fırsatı bulduk. Seçim sonuçlarının okulumuza ve öğrencilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diler, başkanlığa seçilen öğrencimizi yürekten kutlarım” dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<