banner359

Kosova'lı Öğrenciler'den Semazenler

29 Aralık 2016 Perşembe 12:24 2016-12-29 12:28:22
Kosova'lı Öğrenciler'den Semazenler

 Kosova Eğitim Kurumlarında Mevlana Haftası etkinlikleri kapsamında birbirinden renkli 200 adet semazen yapıldı. Yapılan semazenlerden 100 tanesi okulda sergilendi.

Görsel Sanatlar Öğretmeni Serkan Göçer, bu serginin bu yıl açtıkları 7. etkinlik sergisi olmasına rağmen kendileri için özel olduğunu belirtti. Serkan Göçer, kalın keçelerden yapılan semazenlerde çocuklara önce görsel öğeler gösterildiğini, daha sonra öğrencilere semazenlik ve sufiliğin tarihçesi ve Hz. Mevlana ile ilişkisi anlatıldığını belirtti.

Kosova Eğitim Kurumları Okul Müdürü Erol Baştürk ise, Mevlana Haftası kapsamında sadece görsel sanatlar dersinde çalışmaların yapılmadığını, sınıflarda da öğrencilere Mevlana´nın hoşgörüsü, sözleri ve 7 öğüdünün aktarıldığını, yorumlandığını ve sunumunun yapıldığını belirtti. Mevlana´nın tüm özellikleri ile aktarılmaya çalışıldığını ifade eden Baştürk, Mevlana ile ilgili şiir ve mektup yarışmalarının da düzenlediğini, bu sayede çocukların kendi zihinlerinde yer eden Mevlana ile tanışmalarını amaçladıklarını aktardı.

Kurum olarak tarihimizde yer etmiş Mevlana gibi değerli kişilere çok önem verdiklerini belirten Müdür Baştürk, ilerleyen zamanlarda da buna benzer etkinliklerin süreceğini aktardı.

Son Güncelleme: 29.12.2016 12:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<