banner359

Kossova'da İstiklal Mariı Çoşkusu

13 Mart 2018 Salı 10:55
Kossova'da İstiklal Mariı Çoşkusu

Özel Devrim Kosova İlkokul´nda 12 Mart İstiklal Marşı´nın kabulü nedeniyle birtakım etkinlikler gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende 2. 3. ve 4. sınıf öğrencileri arasında İstiklal Marşı´nı güzel okuma yarışması sonuçları da açıklandı. Ardından öğrencilere İstiklal Marşı´nın yazım sürecinin anlatıldığı bir video izletildi. Müzik Öğretmeni Özge Çalışkan tarafından ise öğrencilere İstiklal Marşı´nın bestelenmesi süreci aktarıldı.

Günün anlamına binaen konuşma yapan Özel Devrim Kosova İlkokulu Müdürü Özer Yılmaz, “İstiklal Marşı ülkemizin bağımsızlığının en güçlü sembollerinden birisidir. Millet olma bilincini bizlere anlatan İstiklal Marşı eser sahibi Mehmet AKİF tarafından ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın´ şeklinde tasvir edilmiştir. Ülkenin geçtiği zor süreçleri, bağımsızlık ve istiklal mücadelesini aziz şehitlerimizin canları ile atlatan milletimiz İstiklal Marşı´nı her okuduğunda onların aziz hatıralarını anımsamaktadır. Bizler dünyada emsali görülmemiş bir mücadele veren milletin torunları olarak İstiklal Marşı´mıza olan saygımızı her fırsatta göstermeliyiz. Bu vesileyle başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere millet uğruna can vermiş tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

Özer Yılmaz´ın konuşmasının ardından İstiklal Marşı´nı Güzel Okuma Yarışması´nda 2. Sınıflarda 1. olan Eyüp Furkan Şahin, 3. sınıflarda 1. olan Efe Sapdağ ve 4. Sınıflarda 1. olan Efe Celal Kuri İstiklal Marşı´nı sırasıyla seslendirdiler. Duygu dolu anların yaşandığı bu performanslar sonrasında dereceye giren öğrenciler madalya ile yarışmaya katılan diğer öğrenciler de sertifika ile ödüllendirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<