banner359

'Kral' 16 bin 500 TL'ye satıldı!

05 Eylül 2016 Pazartesi 09:49 2016-09-05 09:54:51
'Kral' 16 bin 500 TL'ye satıldı!

  Artvin Şavşat’tan İnegöl’de hayvan pazarına getirilen 1 ton 200 kiloluk ‘Kral’ adlı tosun 16 bin 500 liraya alıcı buldu.

16 BİN 500 LİRAYA SATILDI
Kurban Bayramın nedeniyle Artvin Şavşat’tan getirilen Kral adlı Simental cinsi tosun, büyüklüğüyle ve fiyatıyla hayvan pazarına gelen vatandaşları şaşırtıyor. 3 yaşındaki Kral, 16 bin 500 liraya alıcı bulduğunu ifade eden besicisi Murat Seçkin, Kral’ın canlı ağırlığının 1 ton 200 kilo geldiğini belirtti. 
PAZARIN EN BÜYÜĞÜ
Kral’ı özel olarak beslediklerini belirten Seçkin, “Hayvanlarımızı Artvin Şavşat'tan getiriyoruz. 12 yıldır İnegöl'e kurbanlık satmak için geliyoruz. Hayvanımızı 16 bin 500 liraya sattık. 1 ton 200 kilogram hayvanımız. Alan ağabeylerimize teşekkür ediyoruz. İlk getirip, ilk olarak sattığımız hayvanımız da budur. Hayvanlarımız dağlarda otladı. 2 yıl önce de İnegöl'e bir tonluk bir hayvan getirmiştim. Yine o hayvanımız da böyleydi ama bunun kadar değil. Bu yaşı itibari ile dağlarda geçmişliği var. Nasipse seneye bunun bir üstü var. Onu da İnegöl’e getireceğiz” dedi.
HOLLANDA’DAN ANNESİNİN KARNINDA GELDİ
Kral’ın annesinin karnında Hollanda'da geldiğini ifade eden Murat Seçkin, “Bu hayvanı alıp 2-3 ay merada güttük. Ondan sonra hayvan çok ağır olduğundan dolayı, içeriye alıp 45 gün içeride besi yaptık. Kars'taki bazı arkadaşlar sağ olsun özel yem gönderdiler. Farklı olsun diye, onlar da çok ilgilendiler. Hayvanımız annesinin karnında Hollanda'da gelen bir hayvan. Cinsi Simentaldir. Annesinin karnında Kars'a geldi ve doğum da ülkemizde gerçekleşmiş oldu. Şu an hayvanımız 3 yaşında. Biz Hollanda'dan normalde hayvan getirmiyoruz. Ama bizim Kars'ta bulunan çiftlik sahibi arkadaşlarımız Hollanda'dan hayvanlar getiriyor. Bizler de bazen o arkadaşları ziyaret ederek, hayvanlarından bir kaçını satın alıyoruz” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 05.09.2016 09:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<