banner359

Kuaföre silahlı saldırı şüphelileri yakalandı!

12 Aralık 2016 Pazartesi 00:37 2016-12-12 00:45:18
Kuaföre silahlı saldırı şüphelileri yakalandı!
İnegöl ilçesinde kuaföre pompalı tüfekle saldırı düzenleyerek 2 kişinin yaralanmasına ve etnik gerginliği neden olan 4 kişi yakalandı.
İnegöl'ün Akhisar Mahallesi Atatürk Caddesi'nde Cumartesi gecesi plakası belirlenemeyen bir otomobille gelen kişiler, pompalı tüfekle Lütfü Halioğlu'na ait berber dükkanına ateş açtı. Çevrede paniğin yaşandığı saldırıda berber Lütfü Halioğlu ile saç tıraşı olan Ahıska vatandaşı 43 yaşındaki Vahid Recepov, vücutlarına isabet eden saçmalarla yaralandı. Saldırganlar kaçarken, yaralılar ambulanslarla İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
ETNİK GERGİNLİK
Geçen hafta iki grup arasında çıkan ve bir kişinin darp sonucu yaralanarak hastanelik olduğu olayın devamı olduğu öne sürülen silahlı saldırı sonrası Ahıskalılar ve Doğu illerinden gelen vatandaşların oturduğu iki mahalle arasında gerginliğe neden oldu. Grupların toplanmalarının ardından İnegöl Emniyet Müdürlüğünde görevli tüm personel göreve çağrılırken, Bursa'dan Çevik Kuvvet ekibi ve TOMA aracı destek olarak geldi. Ekipler iki mahalle arasındaki noktada tampon bölge oluşturuldu. Her iki mahallenin tüm girişlerinde emniyet ekiplerinde güvenlik önlemi alınarak, mahallere girmek isteyenlerin kontrolleri yapılarak alındı.
Mahallelerinde toplanan gruplar, gece saatlerinde emniyet ekiplerinin uyarıları üzerine dağıldılar. Dağılmak istemeyenler ise müdahale edildi. Emniyet ve Çevik Kuvvet ekipleri ile TOMA aracı sabah saatlerine kadar iki mahalle arasındaki bölgede her ihtimale karşı güvenlik önlemi aldı.
SALDIRGANLAR YAKALANDI
Kuaföre silahlı saldırı düzenleyen 3’ü kardeş toplam 4 şüpheli de emniyet ekiplerince yakalandılar.
TUTUKLANDILAR
Saldırı şüphelileri 21 yaşındaki S.K., 19 yaşındaki A.K., 20 yaşındaki H.K. ve 23 yaşındaki G.A. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

Son Güncelleme: 12.12.2016 00:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<