banner359

Kulaca Kavşağı Açıldı

18 Ekim 2016 Salı 09:44 2016-10-18 09:48:10
Kulaca Kavşağı Açıldı

 Bursa-Ankara karayolu üzerinde, İnegöl´ün Doğu girişinde yer alan Kulaca ve Alibey Mahalleleri girişinde yapılan köprülü kavşak hizmete açıldı. İki mahalle ile iki mahallenin karayoluna geçişini sağlayan kavşağın yapımı ile ölümlü ve yaralamalı kazaların önüne geçildi. 2016 Mart ayında çalışmalarına başlanan kavşak, 8 ayda bitirilip hizmete açıldı.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Kaymakam Ali Akça, Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, mahalle muhtarları ile mahalle sakinleri katıldı.

AMACIMIZ, TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYMAKTIR

Düzenlenen törende konuşan Kaymakam Ali Akça, “Bu aziz millet için her şey azdır. Çok şükür İnegöl´de göreve başlayalı 3 yıl oldu, 3 adet köprülü kavşak yapıldı. Eğitim anlamında baktığımızda da bir çok eğitim yatırımları yapıldı. Sağlık, altyapı ve diğer alanlara baktığımız da gerçekten koca koca devasa yatırımlar yapıldı. Hükümetimizin, insanımıza verdiği değeri özellikle önemsiyorum. Oylat, Kurşunlu, OSB kavşakları yapıldı. Kulaca kavşağımızda bitti, hizmete açıyoruz. Avarlar kavşağı çalışmaları sürüyor. 5 koca yatırım. Amacımız, taş üstüne taş koymaktır. Bu vatan için bu millet için sevdalı olmak amacımız. Kulaca kavşağımızın milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

BİZİM İÇİN MUTLU BİR GÜN

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, “Bizim için mutlu bir gün. Bu mutluluğun bizim için iki anlamı var. Siyasetçi olarak söz verme cesaretini kendimizde buluyoruz. Söz vermek zordur ama sözü tutmak daha da zordur. Biz İnegöl´de, Bursa´da seçim çalışmaları yaparken; İnegöl´ümüzün en güzel yerleşim yeri olan Kulaca´da, 700 yıl önce kuruluşun temellerinin atıldığı topraklarda söz verdik. Ankara yolundan Kulaca´ya girerken yolun kalite standardını artıracağız. İçme suyu ve kanalizasyonu da daha kaliteli hale getireceğiz. Ankara yolundan Kulaca´ya dönüş istikametinin yanı sıra Alibeyköy´ü de işin içine katarak bir köprülü kavşak inşa edeceğiz dedik. Büyük Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin güçlü yapısıyla bugün Kulaca kavşağına yol verdik. Milletimize vermiş olduğumuz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah daha kaliteli hizmetleri hep beraber yaşayacağız. Trafik kazalarının geride kaldığı günler olarak görüyoruz. Daha temiz havamız da olacak bu sayede. Durmayan her araç bizim havamızı daha az kirletiyor. Biz durdurmadan nakledersek daha az zarar görürüz. İki köyümüze de hayırlı olsun. Allah bizlere bu hizmetlerin açılmasında yön veren Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Biz AK Parti olarak ulaşım hizmetleriyle anılır hale geldik. Başbakanımızın bakanlığı döneminde bu projede imzası vardı. Allah ondan da razı olsun. Biz milletimizden taleplerimizi alıyoruz ve hayata geçiriyoruz. Bir mutluluğumuz da inşallah Cumhurbaşkanımız 22 Ekim´de İnegöl´e gelecekler. Bir Devlet Başkanının bir yerleşim yerine gelmesi oraya verdikleri önemi gösteriyor. Tüm hemşerilerimizi bekliyoruz. Çitli´de ve Şehitler´de de buna benzer trafiği kontrollü hale getirecek kavşak çalışmalarına idari olarak başladık. İnşai olarak da 1,5-2 yıl sonra böyle bir mutluluğu yaşarız” dedi.

AVARLAR SENE SONUNA KADAR BİTECEK

Avarlar kavşağı çalışmalarının sorulması üzerine Şahin, “Orada toprak dolgu yapılacak. Ankara´dan ve Bursa´dan gelenler üzerinden yükselerek geçecek. Zeminde bir takım aksaklıklar yaşandı. 15 metre derinliğinde 2500 tane beton kazık çakıldı. Ondan uzuyor. Burayı yapmadan toprak doldurursak çöker. Yaptığımızın bir anlamı olmaz. Müteahhit firmanın beyanı sene sonuna kadar biteceği şeklinde” ifadelerini kullandı.

4 YIL SONRA İNEGÖL ÇOK DAHA GÜZEL OLACAK

Hocaköy Barajı çalışmalarının sorulması üzerine ise Şahin, “Hocaköy´de ihale yapıldı. Şantiye kuruldu. Kamulaştırma bitti. Orada toprak düzeltme çalışmaları yapılıyor. O uzun vadeli bir iş. 3-3,5 senelik bir iş. Buna eşdeğer Büyükşehir Belediyemiz tüm İnegöl´ün içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon suyu hattını değiştirecek bir altyapı çalışmalarına girecek. 4 yıl sonra İnegöl çok daha güzel olacak.” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri köprülü kavşaktan geçen araçlara el sallayarak güvenli yolculuklar dilediler.

Son Güncelleme: 18.10.2016 09:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<