Kurşunlu’nun Meydanı Yenileniyor

13 Ekim 2016 Perşembe 16:42 2016-10-13 16:45:33
Kurşunlu’nun Meydanı Yenileniyor

 İnegöl Belediyesi, Kurşunlu Mahallesinde belediye ek hizmet binası önünde yer alan meydanda düzenleme çalışması başlattı. Yaklaşık 145 bin TL’ye mal olması beklenen çalışma tamamlandığında Kurşunlu Mahallesi modern bir meydana sahip olacak.

banner380
İnegöl Belediyesi, kırsal mahallelerde yatırımlarını sürdürüyor. Özellikle beldeden dönüşen mahallelerde hummalı çalışmalar devam ederken, Kurşunlu Mahallesi’nde modern bir meydan oluşturulması için yoğun mesai harcanıyor. Belediye Ek Hizmet Binası önünde yer alan alanda mahalleye modern bir hava katacak meydan için devam eden çalışmaları Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit yerinde inceledi. Proje hakkında bilgi veren Yiğit, yeni meydanın mahalle halkına hayırlı olması temennisinde bulundu.

KIRSAL MAHALLELERE HİZMET GÖTÜRME ÇABASINDAYIZ
Meydanda yapılan inceleme sırasında çalışmalara ilişkin açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, 29 Mart 2014 yerel seçimlerinin ardından İnegöl’de bulunan 4 belde ve 95 köyün mahalle olarak ilçe merkezine bağlandığını anımsattı. Bu süreçten sonra da İnegöl Belediyesi olarak yeni oluşan 95 kırsal mahalleye hizmet götürme çabası içerisinde olduklarını kaydeden Yiğit, “Bugün de Kurşunlu Mahallemizdeyiz. Belediye ek hizmet binası önündeki parkın tekrar yenilenmesiyle ilgili Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün yürüttüğü çalışmayı yerinde inceleme fırsatı bulduk” dedi.

145 BİN TL’YE MAL OLDU
Meydan düzenleme çalışmasının mahalle halkına hayırlı olması temennisinde bulunan Yiğit, “Yapmış olduğumuz çalışma yaklaşık 1350 m2 alanda olup 1000 m2’lik sert zemin yürüyüş ve oturma alanı, yanında 195 m2’lik çocuk oyun alanları ve 35 m2’lik yeşil alan bulunmaktadır. Halkımızın da oturup dinlenebileceği alanların yer aldığı bir park. Yapmış olduğumuz çalışmanın yaklaşık maliyeti 145 bin TL’dir. Meydan düzenleme çalışmamızın Kurşunlu Mahallesi halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

KURŞUNLU’NUN İHTİYAÇLARININ FARKINDAYIZ
Eşref Yiğit, İnegöl Belediyesi’nin Kurşunlu Mahallesinde daha önce de hayata geçirdiği birçok çalışma olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Gerek sulama suyu, gerek bilgi kültür evleri oluşturulması… Bundan sonra da yapacağımız çalışmalar var. Şuanda BUSKİ Genel Müdürlüğümüzün sürdürdüğü çalışmalar var. Şehir içi şebeke hatlarının yenilenmesi söz konusu. Büyük bir hızla bu çalışmalara devam ediliyor. İnegöl Belediyesi olarak bizler Kurşunlu’nun ihtiyaçlarının farkındayız. İshale ve kanalizasyon hatlarının sıkıntılı olduğunun farkındayız. Onlar da şuan projelendirme aşamasında. En kısa zamanda bunların da hayata geçirilmesiyle Kurşunlu halkının sıkıntıları çözülecek. Ben yapılacak olan çalışmaların da Kurşunlu Mahallesine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

KURŞUNLU’YU ÖNEMSİYORUZ
İnegöl Belediyesi olarak Kurşunlu’yu önemsediklerini de belirten Yiğit, “Özellikle Belediye Başkanımız Alinur Aktaş da Kurşunlu mahallemizi önemsiyor ve değer veriyor. Kurşunlu’da yaklaşık 5 bin dönüm alanda çilek üretimi yapılıyor ve Türkiye’de Kurşunlu çileği nam yapmış durumda. Bununla alakalı da kısa süre içerisinde bir çilek çalıştayı yaparak Kurşunlu Mahallemizdeki üreticilere nasıl faydalı oluruz noktasında çalışma yapacağız” dedi.

Son Güncelleme: 13.10.2016 16:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<