banner359

Kütüphaneye Sahip Çıkalım

02 Nisan 2016 Cumartesi 11:34 2016-04-02 11:37:08
Kütüphaneye Sahip Çıkalım

 Kütüphaneler Haftası nedeniyle İshakpaşa Halk Kütüphanesi´ni ziyaret eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl´ün yeteri kadar sahip çıkılmasa da Türkiye´ye örnek bir kütüphaneye sahip olduğunu söyledi.

Önceki gün Meclis üyeleri ve parti yöneticileri ile birlikte İshakpaşa Halk Kütüphanesini ziyaret eden Aktaş, Kütüphane Müdürü Kenan Kahraman ile birlikte kütüphaneyi gezerken, ders çalışan gençlerle de sohbet etti.

TÜRKİYE´YE ÖRNEK BİR KÜTÜPHANEYE SAHİBİZ

Ziyaret sırasında bir konuşma yapan Başkan Alinur Aktaş, “Yeteri kadar sahip çıkamasak da, Türkiye´ye örnek bir kütüphaneye sahibiz. Bundan dolayı hem Kenan Bey hem de ekibini ziyaret edelim istedik. Kitapla bağımızı arttırdığımız, kitap okuduğumuz, kendimizi geliştirdiğimiz sürece hem ilçemizin hem de ülkemizin önünün açık olduğunu biliyoruz. Sizler aracılığıyla ilçe halkımıza çağrım şudur; her yaştan insanımız buraya geldiğinde çok sıcak ve nezih bir ortam olduğunu bilmelerini istiyorum. Hem çalışmalarını ve incelemeler, araştırmalar yapılabilecek hem de internet ortamında bilgiye ulaşılabilecek, kitap okunabilecek nezih bir ortama davet ediyorum. Buraya sahip çıkalım. Burada kitaplar derlenip düzenleniyor. Onların yaşatabilmeleri adına ne varsa ortaya koymaya çalışıyorlar. Kendilerini kutluyorum. Bizde İnegöl Belediyesi olarak kütüphanemize destek olmaya çalışıyoruz. İnşallah bu haftayı da vesile kılalım. Özellikle okul müdürlerimize ve öğretmenlerimize çağrım, çocuklarımızın ödevlerini yapabileceği, internet ortamının, dolu dolu kitapların da olduğu bir ortam var. Onlarda programlar yapabilirler Kütüphane Haftası dolayısıyla meclis üyesi ve yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte ziyaret gerçekleştirdik. Kolaylıklar ve başarılar diliyorum” dedi.

İLÇE HALKIMIZI DAVET EDİYORUZ

Aktaş´a ziyaretinden dolayı teşekkür eden İshakpaşa Halk Kütüphanesi Müdürü Kenan Kahraman ise, “Kütüphaneler Haftası ülkemizde tüm il ve ilçelerde kutlanıyor. Bizde 52´ncisi düzenlenen haftamızı ilçemizde değerlendirmeye çalışıyoruz. Okuyucularımızı, araştırmacılarımıza elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Onların kitap ihtiyaçlarını, kültürel ihtiyaçlarını karşılamaya gayret sarf ediyoruz. Misafirlerimiz de oluyor. Her yıl Kütüphane Haftamızda bizleri yalnız bırakmayan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Kendilerinin destekleriyle kütüphanemiz bu güzellikleri yakaladı. Kütüphanemizin bitişiğindeki arsa kütüphanemizin 2 bin metrekareye çıkmasına sebep oldu. Güzel bir mekan oluştu. Ayrıca kütüphanemizin çamaşır makinesini yenilediler. 60 bin koleksiyonumuz var. Çocuk kütüphanemizde 20 bine yaklaşan kitaplarımız var. Kitap koleksiyonu olarak da, okuyucu olarak da çok iyi konumdayız. Ayrıca kütüphanemizde KPSS, üniversitesi sınavlarına hazırlanan arkadaşlarımızı da ağırlıyoruz. Bu da bize mutluluk veriyor. Sınavlarda kazananlar bizlere teşekkür edip, ziyaret ediyorlar. Bu da bize ayrı mutluluk veriyor. İllerde dahi çok az görülen bir mekan burası. Kütüphane Haftası vesilesiyle ilçe halkımızı kütüphanemize davet ediyorum, kendilerini bekliyorum. Basınımıza teşekkür ediyorum. Başkanımızın üçüncü dönemi, son dönemi. Benim de önümüzdeki yıl son dönemim olacak. Önümüzdeki yıl Kütüphane Haftasında özellikle bekliyorum” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 02.04.2016 11:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<