Kuyumcularda altın kalmadı

07 Ağustos 2020 Cuma 15:06 2020-08-07 15:48:11
Kuyumcularda altın kalmadı

İnegöl Kuyumcular Derneği Başkanı Kani Kont,  sarraflar çarşısında gram, çeyrek, yarım ve tam altının tükendiğini, müşterilere 4-5 terminle altınlarını teslim ettiklerini söyledi.
Altın fiyatlarının rekor üstüne rekor kırması yatırımcıları ve vatandaşları altına yönlendirince piyasalarda altın kalmadı. Kuyumcular bugün İnegöl’de sarrafiye ürünleri denilen gram, çeyrek, yarım ve tam altın satışlarını stokta olmadığından dolayı durdurdu. İnegöl Kuyumcular Derneği Başkanı Kani Kont, böyle bir şeyin ilk defa yaşandığını belirtti.

banner380

Kont yapmış olduğu açıklamada şu ifadeleri kullandı;
TOPTANCILARDA DA ALTIN YOK
"Altın fiyatları rekor üstüne rekor tazeleyince İnegöl’de çok ciddi bir şekilde altın alımı gerçekleşti. Yaklaşık 2 ayda satacağımız altını neredeyse birkaç günde sattık. Durum Türkiye genelinde de aynı noktada olunca toptancılarda da altın kalmamış. Yani şu anda onlar altın temin edemiyor dolayısıyla bizim elimizde de yok. İnegöl Sarraflar Çarşısında bugün sarrafiye ürünlerinde satışı durdurduk. Hiçbir kuyumcunun elinde kalmadı. Bu artışların en büyük nedeni ise dolar ve ons fiyatlarını karşılıklı kızışması ve agresif artması oldu. Altın toptancılarıyla yaptığımız görüşmelere göre önümüzdeki Salı gününe kadar bu ürünleri temin edemeyeceğimiz anlaşıldı.  İnegöl’de böyle bir şeyi ilk kez yaşıyoruz. İnşallah en kıza zamanda durum düzelir. İstanbul kapalı çarşıda da sarrafiye ürünleri tükendi. Biz buradaki müşterilerimizden sipariş alıp birkaç güne anca teslim edeceğiz. Lütfen İnegöllü hemşerilerimiz panik yapmasın."

Son Güncelleme: 07.08.2020 15:48
Anahtar Kelimeler:
Inegöl
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<