banner359

Leylekler Caminin Kubbesini Mesken Tuttu

30 Nisan 2018 Pazartesi 09:42
Leylekler Caminin Kubbesini Mesken Tuttu

Mart ayından itibaren göçmen kuşların konaklama ve geçiş yeri haline gelen Anadolu, bu dönemde yaklaşık 5 milyar göçmen kuşa ev sahipliği yaparken, bunların içinde en ilgi çekici türlerden biri ve göçmen kuşların en ünlüsü leyleklerin İnegöl´deki durağı ise İnegöl´e bağlı Boğazköy mahallesindeki caminin kubbesi oluyor.

Baharın habercisi Leylekler yaklaşık 20 yıldan beri İnegöl´e bağlı Boğazköy mahallesindeki caminin kubbesine yuva yaparken, erkek ve dişi leylekler mahalle sakinlerinin ilgi odağı oldu. Leylekler hava sıcaklıklarının yükselmesi ile birlikte çeşitli bölgelere göç ederek ağaç ve enerji nakil hattı direklerinin üzerlerine yuva yaparlarken, bazı leyleklerin uğrak yeri cami kubbeleri oluyor. 1993 yılında yapılarak ibadete açılan Boğazköy mahallesi caminin kubbesine yaklaşık 20 yıl önce yuva yapan erkek ve dişi leylek, yeniden aynı caminin kubbesindeki yuvalarına döndü.

KULUÇKAYA YATTI

Kısa süre önce cami kubbesindeki yuvasına yerleşen leyleklerden dişi olanı kuluçkaya yattı. 4 yumurtanın üzerine kuluçkaya yatan dişi leylek, mahalle sakinlerinin ilgi odağı oldu.  Yaklaşık 20 yıldır aynı caminin kubbesinde kuluçkaya yatan leylekler cami imamı ve çevredeki vatandaşlar tarafından özenle korunuyor.

Mahalle sakinlerinden 41 yaşındaki Galip Duyan, mahalle caminin 1993 yılında yapılarak ibadete açıldığını belirterek, “Ben 20 yaşlarındayken caminin yapılmasıyla birlikte kubbesine leylekler yuva yapmaya başladı. Artık her yıl bahar aylarında göç eden leylekler bizim caminin kubbesinin üzerindeki yuvada kuluçkaya yatıyorlar. Yaklaşık 20 yıldır bu iki leyleği görüyoruz. Bizde yuvasına zarar verilmesin diye koruyup kolluyoruz. Daha yeni yumurtlamış, kuluçkaya yatmış. Yakında yavrular dünyaya gelir” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<