banner359

Lise Arkadaşını "MİT'çiyim" diye dolandırdı

22 Ekim 2015 Perşembe 20:42 2015-10-22 20:57:01
Lise Arkadaşını "MİT'çiyim" diye dolandırdı
 Lise arkadaşını MİT´çiyim diyerek dolandırdığı iddia edilen şahıs, şikayet üzerine gözaltına alınırken, polislere başka bir kişiye ait kimlik gösterdi, yapılan aramada ise üzerinden sahte kimlikler çıktı.
30 BİN AVRO İSTEDİ

Edinilen bilgilere göre, M.L. isimli şahıs, İnegöl´de çalışan lise arkadaşı H.Ç.´yi telefonla arayarak görüşmek istediğini söyledi. H.Ç.´nin görüşmeyi kabul etmesi üzerine İnegöl´e gelen M.L. eski lise arkadaşı ile buluştu. Eski günleri yad eden iki arkadaş arasında iş konuları da konuşuldu. Bu sırada H.Ç.´nin bir firmadan alacağının olduğunu söylemesi üzerine M.L.´nin iddiaya göre kendisini MİT´ten olduğunu, Hakan Fidan´ın yakın çalışma ekibinde yer aldığını, Başbakanlıkta ve MİT´de tanıdıkları olduğunu söyleyerek, 30 bin AVRO vermesi halinde parayı firmadan tahsil edeceğini söylediği bildirildi.

5 BİN AVROYU ALDI VE GİTTİ…

H.Ç.´nin o kadar parası olmadığını söylemesi üzerine M.L., talebini 5 bin avroya indirdi. 5 bin Avro´yu alan M.L., tahsilatı yapacağını söyleyerek gitti.

MAİL ATTI, PARA İSTEDİ

Bir süre sonra H.Ç. konu hakkında bilgi almak için M.L.´ye mail gönderildi. M.L., cevabi mailinde, parayı tahsil ettiğini, paranın Türkiye´ye getirilebilmesi için 25 bin Avro´ya daha ihtiyacı olduğunu yazdı. H.Ç. ise, parasının olmadığı yönünde cevap verdi. M.L.´nin tahsil ettiği parayı hazineye yatırdığına dair sahte bir dekont fakslaması üzerine dolandırıldığını anlayan H.Ç., Emniyete giderek lise arkadaşından şikayetçi oldu.

ÜZERİNDEN SAHTE KİMLİKLER ÇIKTI

Şikayet üzerine emniyet ekipleri şahsı aramaya başladı. Emniyet ekipleri, söz konusu şahsın yönetimindeki aracı İnegöl-Alanyurt yolu üzerinde durdurdu. Şahıs, Emniyet ekiplerine başka bir isim adını düzenlenen kimlik kartını uzatınca, gözaltına alındı.

SAHTE KİMLİKLER ÇIKTI

M.L.´nin üzerinde yapılan aramalarda, sahte Türk Silahlı Kuvvetleri personeli Kimlik Kartı, üzerinde resminin bulunduğu farklı isim ve soy isimlere ait sahte kimlik kartları ele geçirildi. İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacak olan şüpheli, 10 Aralık´ta ilk kez Hakim karşısına çıkacak.

 

Son Güncelleme: 22.10.2015 20:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<