banner359

Liseler Arası Genç Suare Tiyatro Yarışmasının Şampiyonu Belli Oldu

18 Mayıs 2017 Perşembe 17:44 2017-05-18 17:52:20
Liseler Arası Genç Suare Tiyatro Yarışmasının Şampiyonu Belli Oldu

 İnegöl Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Liseler Arası Genç Suare Tiyatro Yarışmasının ödül töreni bugün gerçekleştirildi. Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi’nin 1’inci olduğu yarışmada dereceye giren okulların öğrencilerine ödüller protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

İnegöl Belediyesi’nin geleneksel hale gelen ve bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen Liseler Arası Genç Suare Tiyatro Yarışması sona erdi. 9 okulun katılım gösterdiği ve 10 günlük süreçte öğrencilerin adeta İnegöl’e tiyatro festivali yaşattığı yarışmanın ödül töreni bugün 15.00’da Müze Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Jürinin değerlendirmeye alarak belirlediği dereceye giren okullar da tören sırasında açıklandı.

JÜRİ ÜYELERİNE PLAKET
Tören öncesi Jüri üyeleri İstaş Kentaş Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Öznur Çıldır ve Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Levent Uzunbilek Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban tarafından katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

Programda dereceye giren okulların açıklanması sırasında sahneye gelen İnegöl Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, öğrencilerin bu tür kültür sanat etkinliklerinde yer almalarını önemsediklerini vurgulayarak “Bugün Liseler Arası Genç Suare Tiyatro yarışmasının ödül töreni için bir araya geldik. Tiyatro fikri bize anlatıldığında bizler de memnuniyetle karşıladık. Okullarımız yarışmaya katılsın öğrencilerimiz de yeteneklerini sergilesin istedik. Çünkü biz Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerimizin hem akademik yönden başarılı olmalarını istiyoruz ve hedefliyoruz, bunun yanında öğrencilerimizin kültürel ve sanat etkinliklerinde de başarılı olmaları ve yeteneklerini sergilemelerini istiyoruz” dedi.

SİZLERLE NE KADAR GURUR DUYSAK AZ
Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise öğrencilere çok değerli bir iş yaptıklarını ifade ederek “Bugün program öncesi İstanbul’daydık. Konu gençlerimizin madde bağımlılığıyla alakalıydı. Çeşitli görüşmeler yaptık. Bununla alakalı İnegöl Belediyesi olarak biz neler yapabiliriz noktasında görüşmelerde bulunduk. Ama şunu burada gönül rahatlığıyla söylüyorum, bu tabloyu gördükten sonra sizlerle ne kadar gurur duysak azdır. Ben hepinize teşekkür ediyorum. Çok değerli bir iş yaptığınızın lütfen farkında olun ki yapıyorsanız zaten farkındasınız. Çünkü gençlikte insanın kanı hakikaten deli akıyor ve zamanını da nasıl değerlendireceğini bazen çok doğru olarak belli edemiyor. Dolayısıyla bu tür sosyal etkinlikler, bu tür kişisel gelişimi sağlama noktasındaki etkinlikler bugün ve bundan sonrası için sizlere daha ziyade faydası olacaktır. Tabi sizler bizim yarınımızın teminatı olduğunuzu da ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

İNEGÖL BELEDİYESİ OLARAK YANINIZDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Liseler Arası Genç Suare Tiyatro yarışmasının artık geleneksel hale geldiğini ve bu yıl 3’üncüsünün gerçekleştirdiğini de hatırlatan Taban, “Burada muhakkak bir 1’inci, 2’nci, 3’üncü açıklanıyor ama sizler bizim gönlümüzün 1’incilerisiniz. Dolayısıyla İnegöl Belediyesi olarak her koşul ve şartta yanınızda olmaya devam edeceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum” ifadelerinde bulundu.

EN İYİ BAYAN VE ERKEK OYUNCULARA TABLET HEDİYE EDİLDİ
Törende jüri ve protokol üyeleri tarafından yarışmanın dereceye giren okulları da açıklandı. Jüri üyeleri İstaş Öznur Çıldır ve Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Levent Uzunbilek’in değerlendirmeleri sonucunda yarışmanın en iyi bayan oyuncu ödülünün sahibi Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi öğrencisi Semiha Yavuz oldu. En iyi erkek oyuncu ödülünü ise Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Ahmet Babacan aldı. Yavuz ve Babacan’a tablet bilgisayar hediye edildi.

DERECEYE GİREN OKULLAR
Tiyatro yarışmasında okul halinde alınan derecelerde ise Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi 1’inciliği elde edip 5 bin TL ödülün sahibi olurken, İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi 2’nci olarak 3 bin TL ödülü aldı. Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise yarışmayı 3’üncü tamamlayıp bin 500 TL ödülün sahibi oldu. Jüri değerlendirmesi neticesinde mansiyon ödülüne layık görülen Naire Çikayeva Anadolu Lisesi’ne ise 500 TL ödül verildi. Tören tüm ekiplerin toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Son Güncelleme: 18.05.2017 17:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<