banner359

Liseli gençlerden anlamlı etkinlik

02 Mart 2022 Çarşamba 15:10 2022-03-02 16:49:55
Liseli gençlerden anlamlı etkinlik

Öğrenciler 40 dakika hareketsiz durdular
Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, "teknoloji bağımlılığı" farkındalık sergisi açıldı. Çocuk Gelişimi Bölümündeki 24 öğrenci 40 dakika boyunca hareketsiz durarak, teknoloji bağımlılığına dikkat çektiler. 
40 DAKİKA HAREKETSİZ DURDULAR
Okulunun girişinde düzenlenen sergi açılışında konuşan Lise Müdürü Fatma Doğlar Dağ, "Bu serginin amacı, özellikle gelişen teknolojinin hayatımıza çok fazla yansıması ve doğru olarak kullanıldığında faydalı olan bu teknolojinin bizi bir anlamda esir almasını biraz ironik bir şekilde gözler önüne sermek istedik. Özellikle öğrencilerimizi ve gençlerimizi hedefledik. İnşallah beğenirsiniz. Emek ve gerçekten büyük bir çaba var üstünde. Umarım amacına ulaşacak bir sergi olacak.
Sergimizin en büyük özelliklerinden birisi öğrencilerimiz bu şekilde kıpırdamadan 45 ila 60 dakika arasında durabilmeleri. Gözlerini dahi kırpmadan, gülmeden. Bununla ilgili de daha önce egzersizler yaptılar. Her 40 dakika da bir molayla gün içerisinde diğer öğrencilerimizin de sergiyi gezmelerini sağlayacağız. Bu da epeyce bir emek ve çaba istedi gerçekten." dedi. 
ÖNEMLİ BİR KONU 
Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru," Benzer bir çalışmayı yapmıştı Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz. Ben arkadaşlarımızı kutluyorum, tebrik ediyorum. Çok önemli bir konuya değiniyorlar ve farklı bir perspektiften bakmamızı sağlıyorlar. Ben hem öğrencilerimizi kutluyorum hem Fatma hanımı ve ekibini tebrik ediyorum. 
FAZLASI ZARAR 
Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit ise,"Malum teknoloji bir hastalık boyutuna gerçekten ulaşmak üzere. Hepimizin evlatları, bazen de kendimiz günlerce teknolojiyle alakalı kendimizi işin içine verip gidebiliyoruz. Günde 5-6 saatimizi geçirebiliyoruz. Teknolojiden faydalanmak güzel bir durum ama bunun fazlası her şeyde olduğu gibi zarar. Özellikle çocuklarımızla alakalı son zamanlarda iş hastalık boyutuna geldi. Umarım bu yapılan çalışmayla birlikte çocuklarımız biraz daha farkına varırlar. Ben emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi kutluyorum, tebrik ediyorum. Bu tarz güzel çalışmalarında devamını diliyorum." dedi.

Son Güncelleme: 02.03.2022 16:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<