Liseli öğrencilerden şok eden ihbar!

16 Aralık 2016 Cuma 15:53 2016-12-16 15:58:50
Liseli öğrencilerden şok eden ihbar!

 İstanbul Beşiktaş´ta hainlerce patlatılan bomba sonucunda 44 şehidi unutmayan Bursa´nın İnegöl ilçesindeki Saime Sultan Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencileri, asılsız ihbar üzerine okula davet ettikleri emniyet ekiplerine taziyede bulunup, dev bayrakla karşıladılar. Hızla okul bahçesine araçlarla giren Emniyet ekiplerini “Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları ve dev bayrakla karşıladılar.

banner380
Saime Sultan Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencileri tarafından yapılan organizasyonla öğrencilerden biri İnegöl Emniyet ihbar hattını arayarak okulda kavga olduğu şeklinde ihbarda bulundu. Bunun üzerine harekete geçen emniyet ekipleri hızla okullar bölgesindeki Saime Sultan Mesleki ve Teknik Lisesinin bahçesine girdiler.
ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ
Okul bahçesine giren emniyet ekipleri 500 öğrenciyi dev bayrak ve çiçeklerle görünce şaşkınlık yaşadılar. Şehitler ölmez vatan bölünmez sloganları atan öğrenciler, emniyet ekiplerine başsağlığı dileyerek çiçek takdim ettiler.
Emniyet ekipleri, öğrencilerin bu anlamlı jestinin ardından siren çalarak okuldan ayrıldı.
GÜVENLİK GÜÇLERİMİZİN YANINDAYIZ
Öğrenciler adına konuşan Enes Üçkardaş, “Hepimizin bildiği gibi geçtiğimiz günler Beşiktaş ve Bursaspor arasında oynana futbol müsabakasının çıkışında hain terör örgütü her zaman olduğu gibi Türkiye´yi kana bulamak istemiştir. Maçta görevli çevik kuvvet polislerini hedef alan bombalı saldırıda çoğu emniyet mensubu olmak üzere 42 vatandaşımız şehit olmuştur, yüzlerce vatandaşımız yaralanmıştır. Şehit olan polis ve vatandaşlarımıza Allah´tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bizler İnegöl´de yaşayan öğrenciler olarak daima güvenlik güçlerimizin yanındayız. Bombalı saldırı anında itibaren moralleri yerinde olmayan güvenlik güçlerimize bizler İnegöllü öğrenciler olarak bu sefer kavga ile gürültü ile veya herhangi bir nedenle değil karşılarına karanfil ile meşale ile onları destekleyici sloganlar ile çıkmak istedi. Bütün okul öğrencileri olarak bu programı düzenledik. Programda emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyor ve tekrar ifade etmek istiyoruz. Bizler ne yaparsak yapalım, küçük olaylar ile emniyetimizi meşgul etsek bile, ara sıra haylazlık yapsak bile her zaman emniyetimizin yanındayız ve onların terörle mücadeledeki kararlığını her zaman olduğu gibi bugünde destekliyoruz.” Dedi.
ÖĞRENCİLER HARÇLIKLARIMIZLA HALEP´E YARDIM ETMEYE ÇALIŞIYORUZ
Üçkardaş konuşmasını şöyle sürdürdü; “Ayrıca dünyanın en kirli ve kanlı savaşlarından birini bugünlerde maalesef ata toprağımız olan Halep´de görmekteyiz. O bölgede soydaşlarımız, bizler din bağı bulunan, kültür bağı bulunan, dil bağı bulunan insanların orada katliama maruz kalması bizleri buradan, İnegöl´den etkilemektedir. Biz öğrencilerin en fazla yapacağı yardım toplamak ve bu konuda kamuoyu bilinci oluşturmaktı. Geçtiğimiz gün Halep için belediye önünde ki basın açıklamasına katılarak kamuoyu oluşturmaya çalıştık ve aynı zamanda okullarımızda yardım kampanyaları başlattık. Biz öğrenciler harçlıklarımızla Halep´e yardım etmeye çalışıyoruz ve yine ifade etmek istiyoruz ki; Halep´te insanlık dramı vardır, Halep´te katliam vardır, Halep açlık ve susuzluk vardır ‘´. Bunları hiçbir zaman görmezden gelemeyiz çünkü Çanakkale Şehitliğine gittiğimizde Halep´te yaşayanların dedelerinin mezarlarını Çanakkale´de çok bariz görebiliriz. Tekrar herkesi saygı ve sevgiyle selamlıyorum . Ne mutlu Türküm diyene !”.



Son Güncelleme: 16.12.2016 15:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<