banner359

Liseliler alkışı haketti

31 Ekim 2019 Perşembe 10:38
Liseliler alkışı haketti

İnegöl Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu bünyesindeki Hacı Sevim Yıldız Mesleki ve Teknik Lisesi-2 öğrencileri su ve elektrikte yüzde 50 oranında tasarruf yapan sistemi ürettiler. Ürettikleri sistemi öncelikle okullarındaki lavabolarda kullanan öğrenciler, sistemi Bursa’daki okullara da satarak gelir elde ettiler.

Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu bünyesindeki eğitim öğretim veren Hacı Sevim Yıldız Mesleki ve Teknik Lisesi-2 öğretmen ve öğrencileri su ve elektrikte yüzde 50 oranında tasarruf yapan sistemi ürettiler. Su sorunun yaşandığı günümüzde tasarruf sağlayan okul, görenlerin dikkatini çekiyor. Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı öğretmen ve öğrencileri ürettikleri tasarruflu sistemle sensörler yardımıyla kullanılmayan elektriğin devre dışı kalmasını sağlarken, kullanılmayan ve açık unutulmuş su akışını da keserek tüketimde tasarruf sağlıyorlar. Bu sistemle tesisatlarda da kaçakları tespit edilip onarımı sağlanırken, sistem Bursa’daki bazı okullarda uygulanmaya başladı bile.

YÜZDE 50 TASARRUF

Sevim Yıldız Mesleki ve Teknik Lisesi-2 Müdürü Sedat Paslı, “Okulumuz fabrika gibi çalışıyor. Toplu yaşama alanları ve okullarda su ve elektrik akımı kayıplarını minimuma indiren bir sistem tasarladık. Bu sistem yüzde 50’den fazla enerji tasarrufu sağlıyor. Gündem olan sıfır atık projesine de destek sağlamış oluyoruz. Meslek lisesi memleket meselesi, öğrenci ve öğretmenlerimizi kutluyorum. Okulumuzdan mezun öğrencilerimiz çok kısa süre içerisinde iş bulma imkanı sağlıyorlar. Kendi işyerlerini de açabiliyorlar” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<