banner359

Mahalle Buluşmaları Devam Ediyor

28 Ağustos 2019 Çarşamba 14:18 2019-08-28 16:14:11
Mahalle Buluşmaları Devam Ediyor

Halkla iç içe olmanın ve istişarenin önemli olduğunu her fırsatta dile getiren Belediye Başkanı Alper Taban, dördüncüsü gerçekleşen Mahalle Buluşmaları kapsamında Yenice Mahallesi sakinleri ile buluştu. Vatandaşların sıkıntılarını ve isteklerini dile getirdikleri, yoğun ilgi ve katılım gösterdikleri buluşma Gazipaşa Ortaokulu bahçesinde gerçekleşti.
Göreve başladığından beri halkın yönetimin içinde yer aldığını, yapılan çalışmaların halkın beklenti ve istekleri doğrultusunda gerçekleştiğine vurgu yapan Belediye Başkanı Alper Taban, Mahalle buluşmalarında halkla bir araya gelmeye devam ediyor. İlki temmuz ayında gerçekleşen ve yapılan programlarda vatandaşın doğrudan talebini iletebildiği buluşmalarda vatandaşa söz hakkı veriliyor, talepler not alınıyor, yapılan çalışmaların şekillenmesinde ve tespiti sağlanan konularda çözümler sunuluyor. 
HER HAFTA FARKLI BİR MAHALLEDE VATANDAŞLARLA BULUŞACAK
Her hafta farklı bir mahallede gerçekleşen programa, Belediye Başkanı Alper Taban beraberindeki Başkan Yardımcıları, daire müdürleri ve meclis üyeleri katıldı. Yenice Mahallesi Gazipaşa Ortaokulu bahçesinde 19.00’da gerçekleştirilen buluşmada, vatandaşlar talep, istek ve şikayetlerini dile getirdi.
İDARECİ ŞEHRİN DERDİYLE DERTLENMELİ
Program içerisinde katılım gösteren mahalle sakinlerine teşekkürlerini ileten ve kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alper Taban; “Sizlerin görüşlerini isteklerini yerinde dinlemek amacıyla oluşturduğumuz mahalle buluşmalarımızda bu hafta Yenice Mahallemizdeyiz. Tabi aslında belki bilinmeyen bir şey söyleyeceğim. Bende Yenice Mahallesinde dünyaya geldim. Siyasetin içinde görev almaya başladığım günden beri söylediğim bir şey var. Vatandaşı anlamadan siyasette de, belediyecilikte de, her nerede görevliyseniz orada başarılı olma şansınız yok. Öncelikli olarak ben gerçekten bu düsturla çalıştığımızı bilmenizi istiyorum. Bir yöneticinin şehrin sorunlarıyla, istekleriyle dertlenmesi lazım, kaldı ki bizim şehrimiz çok büyük bir şehir. Yapılacak çok ciddi çalışmalar bizi bekliyor. Bizlerde aslında şuan bu çalışmaların ön adımlarını atıyoruz. Sonrasında da şehri geleceğe taşıyacak olan kalıcı, uzun vadeli, bütçe ve zaman gerektiren yatırımları bir bir hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.
ULAŞABİLİR BELEDİYECİLİĞİ ESAS ALDIK
İnegöl’ün her köşesinin önemli olduğu belirten Başkan Taban; “İnegöl Belediyesine maksimum 5 saniye içerisinde erişim sağlayabiliyor, meramınızı anlatabiliyorsunuz. Çözüm merkezimiz geceleri de nöbetçi olmak kaydıyla 7/24 sizlere hizmet veriyor. Başarılı olmuş şehirlerde, ülkelerde vatandaş odaklı belediyeciliğin, ulaşılabilirliğin başarıyı getirdiğini gördüm. Biz vatandaşın gücünü de kullanmak istiyoruz. Mahalle Buluşmalarımızın altında yatan düşünce de budur. Talep, şikâyet ve istekleriyle, geleceği birlikte planladığımız tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
MUHTAR PEYNİRCİ’DEN TEŞEKKÜR
Mahalle buluşmasında kısa bir konuşma yapan Yenice Mahalle Muhtarı Halil Peynirci mahalle buluşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yenice Mahallesinin sorunları olan bir mahalle olmadığına vurgu yapan Peynirci; Belediye Başkanı Alper Taban’a ve katılım sağlayan mahalle sakinlerine teşekkürlerini iletti. Peynirci’nin konuşmasının ardından vatandaşlara mikrofon uzatıldı. Mahalle sakinleri istek ve şikâyetlerini, aynı zamanda çözüm önerilerini Başkan Taban ve ekibine iletti. İletilen tüm talep, isteklerle ilgili bilgilendirmeler ve gerekli notlar alınarak program tamamlandı.

Son Güncelleme: 28.08.2019 16:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<