banner359

Marion Hotel hizmete açıldı

14 Aralık 2015 Pazartesi 10:18 2015-12-14 16:21:37
Marion Hotel hizmete açıldı

 Mobiliyum AVM bünyesinde yapılan 5 yıldızlı Marion Hotel hizmete girdi.

Mobiliyum AVM kompleksi içerisinde yapılan ve İnegöl’ün en yüksek binası olma özelliği taşıyan 5 yıldızlı Marion Hotel, hizmete girdi. İnegöl’de birçok ilki barındıran ve dünyada birkaç örneği bulunan sonsuzluk havuzu ile çığır açan Marion Hotel, misafir kabulüne başladı. Otelin 15 Ocak tarihi itibariyle resmi açılışının yapılıp tam teşekkülü şekilde hizmet vermesi planlanıyor.
 
Kısa bir süre sonra tüm birimleri ile hizmete başlayacak olan Marion Hotelin sahiplerinden aslen İnegöllü olan Mehmet Çetin, otelin Operasyon Müdürü Orhan Acar ile birlikte bugün İnegöl basınını konuk etti. Kahvaltılı basın toplantısında otel hakkında bilgi verilirken, projenin tüm detayları da paylaşıldı.
 
15 OCAK’TA TÜM BİRİMLERİYLE HİZMETTE OLACAK
Kahvaltı sonrası Marion Hotel hakkında merak edilen soruları yanıtlayan Marion Hotel sahiplerinden Mehmet Çetin, hedeflerinin 15 Ocak’ta otelin resmi açılışını yapmak olduğunu söyledi. Şuanda misafir kabul etmeye başladıklarını da belirten Mehmet Çetin: “Hem personelimizi eğitmek, hem kendimizi denemek adına misafir kabul ediyoruz. Bütün birimlerimizle birlikte 15 Ocak’ta bir aksilik olmazsa hizmete başlayacağız” dedi.
 
İNEGÖL’ÜN SİLUETİ OLACAK
Otel hakkında bilgiler de veren Çetin, şöyle konuştu: “Otelimiz 15 bin m2 kapalı alana sahip. İnegöl’ün en yüksek binası. İnegöl’ün bir silüeti diyebiliriz. Özellikle yoldan geçenler artık İnegöl’ü Marion Hotel ile görüyor. Eğer İnegöl bir fotoğrafta anlatılacaksa, o fotoğrafa girecek bir bina yapıldı. Binanın yapımında Bursa’nın önde gelen mimarlarıyla çalıştık. Bursa stadı ve adalet sarayını yapan Türkiye çapında üne sahip Hasan Sözüneri bizim mimarımız.”
 
121 ODA, BALO VE TOPLANTI SALONLARI
“Bin 200 m2’lik bir spa alanı tasarladık. Zemin katımızda 8 tane bağımsız dükkan var dışarıya kiraya verilen. Şuan Kafkas, Ahmet Et gibi firmalar var. birkaç finans kurumu da getirmeye çalışıyoruz. 600 m2’likte bir lobimiz var. 1’inci katta kahvaltı salonu, 2 tane çocuk oyun alanı ve yanında 500 kişilik balo salonu var. Düğün salonu olarak da kullanılabilecek. Onun haricinde 800 kişiyi ağırlayabilecek kapasitede kolonsuz şık bir salonumuz daha var. Balo salonlarına ulaşım tamamen farklı. Otelin içerisine hiç uğramadan misafirlerimiz salonun ayrı girişinden girecek. Ayrıca 4 tane toplantı salonumuz var. 121 tane de odamız var. Bunların 14’ü suit oda. Diğerleri standart ve delux odalar olarak ayrılıyor.”
 
İNEGÖL MANZARALI FİTNESS
“Bir katımızı bay ve bayan birlikte ve ayrı olmak üzere tamamen fitnessa ayırdık. Fitness alanları normalde otellerde hep bodrum katlarda ve atıl yerlerde bulunur. Biz bunu farklı bir boyuta taşımak istedik. 12’nci katımızı fitnessa ayırdık. İnegöl ve dağ manzaralı bir salonda fitness yapacaklar. Duvarlar değil camlarla çevrili bir salon. Yazın camları da açabilecekler. Balkondan istifade edebilecekler. İşi sadece bir koşu bandında koşmaktan ziyade daha doğal bir ortam sağlamaya çalıştık.”
 
ALAKART RESTAURANT
“Onun üzerinde de bir alakart restaurant yer alıyor. İnegöl’ün böyle bir restauranta ihtiyaç duyduğunu düşünüyoruz. Herkesin misafirleri geliyor. İnegöl köfte şehri. Ama bunun yanında sabah, öğle, akşam köfte ikram edemeyiz. Burada dünya mutfaklarından sunum yapabileceğimiz, saray mutfağını sunabileceğimiz bir Alakart restaurant tasarladık. Yine dağ ve İnegöl manzaralı bir restaurant olacak.”
 
BU HAVUZDAN DÜNYADA SADECE 4 TANE VAR
“Bunun yanında yine 13’üncü katımızda sonsuzluk havuzu dediğimiz bir havuzumuz var. Su aşağıya akıyormuş gibi gözüküyor. İçine girildiğinde bir sonsuzluk havası veriyor. Bu dünyada 3-4 tane binada ve otelde denenmiş bir sistem. Bizimki çok büyük değil. İlk örneği Singapur’da denenmiş çok devasa bir yapı. Bizim de o kadar olmasa da yeteceğini düşündüğümüz bir havuz. Fitness üyeliği olan arkadaşlar havuzumuzdan da faydalanacaklar. Akşam 7’den sonra da havuz başı Alakart restaurant olarak hizmet verecek.”
 
NARGİLE KAFE
“Ayrıca bir de terasımızda nargile kafe düşündük. Misafirlerimizin çoğu Arap ülkelerinden geliyor. Arap misafirlerin de böyle bir tercihi olduğunu biliyoruz. Bunların kararını verirken İnegöl halkı ve yatırımcılarına danıştık fikirlerini aldık. Gelen misafirleri nargile eşliğinde İnegöl manzarası ile ağırlayalım istedik.”
 
OTELİN TÜM HİZMETİNDEN İLÇE HALKI DA FAYDALANACAK
Otel içerisinde yer alan tüm bölümlerin ilçe halkının hizmetinde olduğuna vurgu yapan Mehmet Çetin, “Bütün birimlerimiz, binamız, sahip olduğumuz tüm değerler İnegöl halkının hizmetindedir. Biz bu binayı sadece ticari düşünerek yapmadık. Evet bir ticaret yapıp para kazanacağız. Ama buranın İnegöl’e bir değer olması gerekiyor. İnegöl halkının da buranın her biriminden faydalanması lazım. Biz küçüklüğümüzde 5 yıldızlı otellerin önünden geçemezdik. 5 yıldızlı bir otele girerken çekinirdik. Biz burada onu kaldıracağız. Aslında bu otel sadece bir yatırım veya işadamları için değil. Önümüzdeki hafta anaokulu öğrencilerimizi ağırlayacağız. Burası halka açık bir yer. İnegöl’ün malı bizim değil” dedi.
 
ALKOL BULUNACAK MI?
Mehmet Çetin, Marion Hotelde alkol bulunup bulunmayacağı yönündeki soruya da şu yanıtı verdi: “Bizim sahip olduğumuz bir dünya görüşü var. Bunun yanında da ticaret yapıyorsunuz ve ciddi bir yatırım yapıyorsunuz. Bir fizibilite araştırmamız da var. Bu araştırma neticesinde bizi yönlendiren bu yatırıma niyet etmiş olan arkadaşların da niyetleri burada alkolsüz bir otel açmaktı. Biz de burayı alırken aynı niyette olduğumuzu bildirdik. Dolayısıyla onlar da bu defa daha da sahip çıktılar bize. Herhangi birisine burayı vermektense bizim gibi düşünen insanların bu yatırımı yapmasını daha makul gördüler. Bizim buradaki hedefimiz şu, biz hiçbir insanın dini ya da farklı görüşün kritiğini yapmıyoruz. Sadece duruşumuz bu, biz alkol satmıyoruz. Lakin ben odamı kiralamışım, misafirim alkolünü dışarıdan alıp gelmiş. O beni ilgilendirmiyor. Taşkınlık yapmadığı müddetçe… Gelip burada ahlak polisliği yapamayız. Ancak biz kesinlikle alkol servisi yapmıyoruz"

Son Güncelleme: 14.12.2015 16:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<