Mer-Pa'da Tezgahlara Kar Yağdı

28 Ocak 2017 Cumartesi 10:53 2017-01-28 10:59:05
Mer-Pa'da Tezgahlara Kar Yağdı

 2014 yılı Aralık ayında yaşanan yoğun kar yağışı sonucu yıkılan, Büyükşehir Belediyesi ve İnegöl Belediyesi işbirliğinde yeniden ayağa kaldırılarak, köylü pazarı ve katlı otoparkın da ilave edildiği Mer-Pa, 17 Kasım 2016 Perşembe gününden itibaren kullanılmaya başlanırken, sorunlar bir türlü bitmedi.

banner380
İnegöl´de 2014 yılının son günlerinde yaşanan yoğu kar yağışı, şehirde yaşamı olumsuz yönde etkilemişti. Şehrin tek kapalı Pazar alanı olan Mer-Pa (Merkez Pazar Alanı) da yoğun kar yağışı sonucu 31 Aralık tarihinde yıkılmıştı. Pazaryerinin yıkılmasının ardından harekete geçen İnegöl Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mer-Pa´yı yeniden ayağa kaldırdı. Yapılan çalışmalar neticesinde Bursa Büyükşehir Belediyesi kapalı Pazar alanını inşa ederken, İnegöl Belediyesi de köylü pazarı ve katlı otoparkı bu alanla birlikte inşa ederek Mer-Pa´yı bir komplekse çevirdi. Bölgenin örnek pazarlarından biri haline gelen Mer-Pa, yeni yerinde ilçe halkına hizmet vermeye başladı. Üstü ve yanları kapatılan pazaryerinde Cuma günü açılan tezgahtaki ürünlerin üzerine kar yağınca, esnaf isyan etti.

Çatı ile yan bağlantıların sağlandığı havalandırma aralarından içeri dolan kar, tezgahlar üzerindeki ürünlere zarar verdi. Sabah saatlerinde gelen esnaflar, kendi çadırları ile tezgahlarının üzerini kapattılar. Duruma tepki gösteren esnaflar, yetkililerden sorunun çözülmesi istediler.

5´TEN BERİ KAR TEMİZLİYORUZ

Pazarcı esnaflarından Emrah Kaygusuz, “Sabah geldiğimizde pazarın üstünün kapalı olmasına rağmen malımızın üstü komple kardı. Mallarımızın içleri kar doldu, mağdur olduk. Çadır çekmeye çalıştık ama çekemedik. Bağladığımızda problem oluyor. Geceden kurulan tezgâhlar karla doldu, sabah 5´ten beri kar temizliyoruz. Belediyeye söyledik, yardımcı olacağız dediler ama hiçbir şey yapmadılar” dedi.

MAĞDURİYET GİDERİLMİYOR

Esnafarlardan Sedat Bedir ise, “İki haftadır bu problemi yaşıyoruz. Dile getiriyoruz, yetkililer geliyorlar ‘yapacağız´ diyorlar ama yapılan bir şey yok. Bunu iki ay sonra yapsalar bize bir faydası yok, yaz geliyor. Benim işimi şimdi görmeleri lazım” diye konuştu.

Son Güncelleme: 28.01.2017 10:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<