banner359

MER-PA yeni haliyle hizmette

17 Kasım 2016 Perşembe 14:41
MER-PA yeni haliyle hizmette

 İnegöl'de geçen kış kar sebebiyle çatısı çöken MERPA tekrar hizmete başladı.
Büyükşehir ve İnegöl belediyeleri işbirliğiyle yeniden yapılan MERPA, kurulan sebze ve meyve pazarı ile hizmete başladı. İnegöl Belediye Başkanı Başkan Aktaş, pazarın 10 milyon liraya mal olduğunu ifade ederek, “Ekim 2015’te temelini attığımız 13 bin metrekareden oluşan ana ana pazar yerini Büyükşehir, Aralık 2015’te temelini attığımız köylü pazarı ve katlı otoparkın yapımını ise biz üstlendik. Köylü pazarı ve katlı otoparkın 3 bin 166 metrekarelik zemin katında 517 adet tezgâh kapasiteli pazar alanı, 2 bin 754 metrekarelik 1. katta 93 araç kapasiteli kapalı otopark, 2 bin 754 metrekarelik 2. katında 93 araç kapasiteli kapalı otopark ve 2 bin 754 metrekarelik çatı katında ise 93 araç kapasiteli kapalı otopark bulunuyor. 3 katta toplam 279 araçlık otopark mevcut. 100 adet da cep otopark yapıldı. İlçe halkımız alışverişlerini yaparken bu otoparklardan yararlanabilecek. Mer-Pa dediğimiz merkez pazar yeri yaklaşık 10 milyon TL’ye mal oldu. Köylü pazarı ve katlı otopark bölümü de belediyemize maliyeti yaklaşık 4 milyon liradır" diye bilgi verdi.
Pazar yerinin hayırlı olmasını dileyen Alinur Aktaş, "Hem esnafımız kapalı ve rahat bir ortamda ürünlerini satışa sunabilecek, hem de ilçe halkımız daha rahat alışveriş yapabilecek. Böylece pazar dışında görüntü kirliliği, yol işgali ve trafik keşmekeşi son bulacak. Esnafın büyük kısmının aynı yerlerde kalması da sağlandı. Yer sahipleri ile sözleşmeler yapıldı. Hiçbir kimseye bu konuda mağduriyet yaşatılmadı. Ayrıca daha önce yazın sıcağından, kışın soğuğundan etkilenen köylü pazar esnafı da daha nezih bir mekana kavuştu" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<