banner359

'Mesele memleket meselesi'

04 Nisan 2017 Salı 10:22 2017-04-04 10:30:05
'Mesele memleket meselesi'

 İnegöl´de CHP, HEPAR ve MHP´nin muhalif kanadının “Hayır” oyu için birlikte hareket etmesinin ardından, AK Parti İlçe Teşkilatı ve MHP İlçe Teşkilatı da ilk kez “evet” propagandası için bir araya geldiler.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri ile MHP İlçe Başkanı Hayati Bedir ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte İnegöl 39 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifini ziyaret ederek, 16 Nisan´da yapılacak anayasa değişikliği referandumunda evet istediler. İlk kez Evet için bir araya gelen MHP ve AK Partili ekip, “Mesele memleket meselesi” mesajı verdiler.

BAHÇELİ KİLİDİ AÇTI

AK Parti ve MHP heyetini İnegöl 39 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yusuf Ziya Özbek, Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz ile Taşıyıcılar kooperatifi üyeleri karşıladı. Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İki farklı siyasi partiden başkanlarımız buradalar. Her iki siyasi partimizde evet şeklinde tercih kullanıyor. İki farklı siyasi parti yeri geldiğinde ciddi manada birbirini eleştirebiliyorlar. Ama konu memleket meselesi olduğu zamanda yeri geldiğinde birlikte hareket edebiliyorlar. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bu hareketi ilk defa yapmıyor. 1999 yılında hem yerel hem de genel seçimlerde de yapmıştı. O zaman Ana-Sol hükümeti kurulmuştu. Bir yıl sonra bu hükümet Cumhurbaşkanı olarak Ahmet Necdet Sezer´i seçmişti. Bir sene sonra Necdet Sezer anayasa kitapçığını fırlattı ve zaten olanlar oldu. Enflasyon, ekonomi aldı başını gitti. İşte o günlerde Devlet Bahçeli bir çıkış yaptı, bu hükümet gitmez, acilen millete gidilmeli diyerek, erken seçime çağrı yapmıştı. Aynı Devlet Bahçeli 2007 senesinde de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 367 oyu için kilidi açan yine o oldu.  Devlet Bahçeli´yi bu noktada sanki Recep Tayyip Erdoğan´la aynı düşünüyormuş gibi göstermenin kesinlikle ve kesinlikle onun şahsına ve partisine yapılmış en büyük haksızlık olacağını düşünüyorum. 16 Nisan´da herkes tercih yapacak. Bu bir rejim değişikliği değil sistem değişikliğidir” dedi.

8.5 MİLYON GENÇ VAR

Anayasa değişikliğindeki milletvekili seçilme yaşının 18 olmasını değerlendiren Aktaş, “Biz 21 yaşında İstanbul´u fetheden Fatih´in torunlarıyız. 18 yaşında ehliyet alma hakkı, evlenme, Noterden imza hakkını veriyorsun. Niye seçilme hakkı vermeyesin. Türkiye´de 18-25 yaş aralığında 8.5 milyon genç var. Bu gençleri temsilen 3-5 tane temsilci olmasının ne zararı olabilir ki. Süper emeklilik kalktı. Ben 55 yaşında emekli olacağım” ifadelerini kullandı.

AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ise, “Belediye Başkanımız sistemi anlattı. Bizi ağırladığınız için teşekkür ederiz. Rabbim sizi kazadan beladan korusun” dedi.

“MESELE MEMLEKET MESELESİ”

MHP İlçe Başkanı Hayati Bedir´de, “Genel Başkanımıza övgülerinden dolayı Belediye Başkanıma teşekkür ederim. Mesele memleket meselesi. MHP, mesele memleket meselesiyle hiçbir şart koşmadan her zaman devletinin yanında olmuştur. Geçmiş zamanda memleketin kurtulması için kadınıyla, erkeğiyle, çoluğuyla çocuğuyla kamyoncusuyla hep birlikte çalıştık. Bu gün bakıldığı zaman ülkemiz çok zor bir dönemden geçiyor. Geçmiş zamanda yaşanan savaşı hiç birimiz yaşamadık ama 15 Temmuz´u hep birlikte yaşadık. Bu topraklar, en az Mekke-Medine kadar kutsal topraklar. Şu an itibariyle devletimiz risk altında. Bu gün Suriye´de 71 vatan evladımızı şehit verdik. Canımız acıyor. Şehit vermeseydik yarın belki 700 bin verecektik” diye konuştu.

Son Güncelleme: 04.04.2017 10:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<