banner359

Meslek Liseliler Kolları Sıvadı

29 Mart 2018 Perşembe 09:42
Meslek Liseliler Kolları Sıvadı

Milli Eğitim Bakanlığının “Meslek Liseleri Ailelerimizle Buluşuyor” Projesi kapsamında Mesleki ve Teknik Lise öğrencileri, yardıma muhtaç ailelere destek olacak, okulların eksikliklerini tamamlayacak. Hacı Sevim Yıldız 2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya İç Mekan Tasarımı Alanı öğrencileri “usta eli” eli sloganıyla okulları onarmaya başladılar.

Bu kapsamda en ağır yükü üstlenen Hacı Sevim Yıldız 2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya İç Mekan Tasarımı Alanında eğitim gören 260 öğrenci, onarımı gereken okullar ve evler için kolları sıvadılar. İnegöl´e bağlı Edebey İlkokulundaki askı, dolap, kalorifer petekleri, sıraların onarımlarını yapan öğrenciler, Mobilya İç Mekan Tasarımı Alan Öğretmeni Karani Biber nezaretinde gönüllere dokunmaya devam ediyorlar. İkinci olarak Çeltikçi Mahallesi İlkokulunu eksiklerini giderecek olan öğrenciler, proje süresince Yeniceköy´deki Anaokulu, Şakirlakşe İlkokulu, Sinanbey Ortaokulu, Tüfekçikonak İlkokullarının onarımlarını gerçekleştirecekler.

8 AİLENİN YARDIMINA KOŞACAKLAR

Meslek Liseli öğrenciler, ayrıca evleri eskimiş olan yardıma muhtaç 8 ailenin de yüzünü güldürecek. İşadamlarının sponsorluğunda evlerin tamir edilebilecek yerlerini onaracak olan öğrenciler, atölyelerinde yapacakları mobilyaları da ailelerin hizmetine sunacaklar.

MESLEK LİSELERİ AİLELERİMİZLE BULUŞUYOR

Hacı Sevim Yıldız 2 Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sedat Paslı, “Ülkemizin zor gününde vatanı için elinden geleni yapma amacı güden, kendi imkan ve becerileri doğrultusunda yaşadıkları çevrede ortaya çıkan olumsuzlukları bertaraf etme adına bu ülke için bende varım diyen öğrencilerimiz bu proje ile köy okulların küçük dokunuşlarla hayatlarını kolaylaştırmaya çalışıyorlar” dedi. Projeden öğrencilerin de mutlu olduklarını ifade eden Paslı, öğrencilerin yardıma koşa koşa gittiklerini de ifade etti. Bakanlık tarafından hayata geçirilen “Meslek Liseleri Ailelerimizle Buluşuyor” projesinin öğrencileri azimlendirdiğini aktaran Müdür Paslı, projenin başarıyla devam edeceğini bildirdi.

GELECEĞİN TASARIMCILARI YARIŞIYOR

Bunların yanında bir başka projelerinin de olduğunu belirten Müdür Sedat Paslı, “Mobilyanın başkenti olan İnegöl´ümüzde Meslek Lisesi mobilya alanı tasarım dalı öğrencilerimize bu işin eğitimini sahada vermek adına öğrencilerimizin tasarımlarından oluşan tasarımlar, düzenlemiş olduğumuz tasarım yarışmasında ön elemeleri geçerek uluslararası İnegöl Fuarında kurduğumuz stantta değerlendirilecektir. Burada elektronik butonla katılımcılar tarafından en çok tıklanan tasarım ödüllendirilecektir. Buradaki amaç öğrencilere yeni bir kapı aralayarak işin uygulama kısmını direk sahada göstermek, öğrencileri cesaretlendirmek, bakış açılarını değiştirmek, profesyonellik kazandırarak hayata hazırlamaktır. Bizlerde sizi öğrencilerimize destek olmanız ve yapılan projemizi duyurmak için çalışmamızı yerinde görmek için buraya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Anahtar Kelimeler:
Inegöl
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<