banner359

Meslek lisesi öğrencilerine sigorta

27 Mart 2018 Salı 10:52 2018-03-27 11:05:12
Meslek lisesi öğrencilerine sigorta

Meslek lisesi memleket meselesi” sloganıyla Mesleki liselerin tercih edilmelerinin sağlanması amacıyla çalışmalar yapan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde olduğu gibi İnegöl’de de Meslek eğitimi özendirme konusunda çalışmalar sürdürülüyor. Meslek liselerini tercih eden öğrencilerin SGK’larının devlet tarafından yatırılacağı, ayrıca meslek lisesini bitiren öğrencilerin işyeri açma belgesi ve tüm dünyada kabul gören EUROPAS belgesine sahip olacakları bildirildi.
İnegöl Milli Eğitim Müdürlüğü İnegöl’de yüzde 45 olan meslek lisesi öğrenci oranını yüzde 60’lara çıkarmak, ilçe ve ülke istihdamına katkı sağlamak amacıyla eğitim seminerlerine başladı.
Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru tarafından, Dörtçelik Mesleki ve Teknik lisesi çok amaçlı salonunda ortaokul son sınıfların rehber öğretmenlerine ve son sınıflardan sorumlu okulların Müdür yardımcılarına mesleki eğitim ile alakalı bilgiler verdi.
MEZUN OLAN ÖĞRENCİLERE
Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru “Mezun olan meslek lisesi öğrencilerine lise diplomasının yanında iş yeri açma belgesi ve EUROPAS belgesi de verilmektedir. Bu da iş kurma ve istihdam açısından meslek lisesi mezunlarımıza büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Europas belgesi tüm dünyada geçerli bir mesleki yeterlilik belgesidir.” Dedi.
SİGORTALANIYORLAR
Ayrıca meslek lisesi öğrencilerinin okula başlar başlamaz sosyal güvenlik sigortalarının yatırılmaya başlandığını ifade eden Doğru, 4 yıl gibi kısa bir sürede istihdamın sağlanabileceğini belirterek, “Güçlü bir Türkiye için mesleki eğitim şart” dedi.
HEDEF YÜZDE 60
Doğru, “Ülkemizin nitelikli iş gücü çerçevesinde öğrencilerin ilgi, istek, yetenek ve kişilik özelliklerinin ortaya çıkarılması, başarılı ve mutlu olabilecekleri bir mesleği seçmeleri için meslekler hakkında bilgilendirilmeleri, eğitim sistemi ile çalışma hayatındaki ilişkinin güçlendirilmesi, ülkemiz insan kaynağının yetiştirilmesi açısından büyük önem arz etmektedir. Ortaöğretim içindeki mesleki ve teknik öğretim oranının yüzde 60´lara çıkarılması hedefi doğrultusunda bakanlığımızca bir atılım gerçekleştirilmiş ve bu doğrultuda mesleki ve teknik eğitime erişim imkanları arttırılmış, eğitim kalitesinin yükseltilmesi için çeşitli düzenlemeler hayata geçirilmiştir. Bu anlayışın sürdürülerek eğitimin kalite ve kapasitesinin arttırılmasına yönelik çalışmalar çeşitlendirilerek devam ettirilmektedir. Bakanlığımızca temel eğitimi tamamlayarak ortaöğretime geçecek olan öğrencilerin ortaöğretime geçiş sisteminde değişikliğe gidilerek 2018-2019 eğitim - öğretim yılından itibaren yeni sistemin uygulanacağı ve bu kapsamda öğrencilerin tercihleri esas alınarak sınavlı veya mahallinde sınavsız olarak yerleştirileceği açıklanmıştır.” Dedi.
Doğru konuşmasını şöyle sürdürdü; “Yeni yerleştirme sisteminde, öğrencilerimizin istekleri doğrultusunda mahallelerindeki okulları tercih edeceği dikkate alınarak mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının daha fazla tercih edilebilir olabilmesi için 2018 yılının mart- nisan ayları içerisinde ekte yer alan çalışma faaliyetlerinin düzenlenmesine ve gerekli önlemlerin alınmasına ihtiyaç duyulmuştur. Ortaöğretime kayıt dönemi öncesini içeren bu süreç zarfında mesleki ve teknik eğitim ile ilgili tüm paydaşların yer alacağı yoğun bir çalışma başlatılacaktır. Bilgilendirme ve yönlendirme çalışmalarında özellikle mesleki ve teknik eğitimin olumsuz algılanmasına yönelik ifadelerden kaçınılması, mesleki ve teknik eğitimin alternatif bir eğitim değil orta öğretim kademesinin bir parçası olduğunun vurgulanması hususunda gerekli tedbirler alınacaktır.”.

Son Güncelleme: 27.03.2018 11:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<