banner359

Meslek seçiminin önemi

04 Nisan 2018 Çarşamba 12:50 2018-04-04 17:53:54
Meslek seçiminin önemi

TÜGVA (Türkiye Gençlik Vakfı) İnegöl Temsilciliğinin “Geleceğin Gençleri” projesi kapsamında liseli öğrencilere yönelik düzenlediği eğitim seminerleri devam ediyor.
Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlileri Cihad Doğan ve Emre Bozdemir’in konuşmacı olduğu seminerlerden biri de Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim kampusunda gerçekleştirildi.
DOĞRU MESLEK SEÇİMİ
Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu öğrencilerinin katıldığı seminerde konuşan TÜGVA İnegöl Temsilciliği Eğitim ve Lise koordinatörlüğünün ortak çalışmasıyla yapılan ve önemli olan bu projede “Meslek Seçimi ve Kariyer Planlaması” eğitim serisi son hızıyla devam etmektedir. Eğitim seminerlerini gerçekleştiren Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Cihad Doğan “Meslek seçimi, bireyin özellikle sosyal, ekonomik, kültürel, kişisel hayatında önemli bir yer tutan, geleceğinin şekillendirilmesine ve yapılanmasına katkı sağlayan, kişisel gelişimin yanında ülke ekonomimize ve toplumsal yaşantımıza değer katmaktadır.  Öğrenci arkadaşlarımın meslek kavramının önemini anlamaları ve kariyer planlamalarını erken yaşlarda belirlemeleri gaye-i hayallerine daha doğru, daha hızlı ve daha çabuk ulaşmasına etki etmektedir. Bizler bu projede öncelikli olarak arkadaşlarımızın yeteneklerini, kişisel özelliklerini, beklentilerini, değerlerini göz önünde bulundurmalarını ve meslek seçiminde bu faktörlerin geleceğin temellerinin atılmasına önemli bir etki ettiğini, ardından gelişen ve küreselleşen dünyada geleceğin meslek dallarını hangilerinin olacağını, değişime ayak uydurabilecek ve geleceği görebilmek için miyoplu ortadan kaldırmayı sağlayacak kritik noktaları arkadaşlarımıza aktararak onların ufuklarını açmaya çalışmaktayız. Doğru meslek seçimi, gençlerimizin daha mutlu bir geleceğe sahip olmalarına yarar sağlayarak hayata hem daha erken atılmalarına hem de en verimli çağlarında meslek seçiminde kararsızlığa düşmemelerine neden olmaktadır. Ve bu yarar yalnızca kişisel açıdan değil aynı şekilde toplumumuz ve ülkemizin içinde önemli olacaktır.  İnegöl’ümüzdeki bütün liselerimize kısa süre içerisinde ulaşmayı hedefliyoruz. Ne kadar çok arkadaşımızla buluşursak o oranda daha çok kardeşimize yardımcı olacağımızı düşünüyorum. İlerleyen günlerde arkadaşlarımız için sınav motivasyonu ve üniversite tercihleri konulu yeni bir eğitim seminerleri daha yapacağız.” şeklinde ifade etmektedir.” Dedi.
HAYATİ ÖNEM TAŞIMAKTADIR
Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Emre Bozdemir ise “Bir insanın sevdiği, yeteneklerine uygun mesleği yapması kişinin hayatının birçok alanına önemli katkı sağlayacaktır. Bir pedagog olarak erken dönemdeki gençlerin geleceğe yönelik kararlar almalarında gerçekleştirdiğimiz eğitim seminerleri kardeşlerimiz için hayati önem taşımaktadır. Lise idarecilerimiz ve liselerimizdeki rehberlik ve psikolojik danışmanlarımıza bu konuda gösterdikleri hassas tutumdan dolayı çok teşekkür ederim.” dedi.

Son Güncelleme: 04.04.2018 17:53
Anahtar Kelimeler:
InegölInegölhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<