Metruk yapılar için çalışmalar sürüyor

29 Eylül 2017 Cuma 18:07
Metruk yapılar için çalışmalar sürüyor

İnegöl Belediyesi, şehir merkezinde görüntü kirliliği oluşturan ve tehlike arz eden yapıların kaldırılmasıyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda özel mülkiyet olan İstiklal Caddesi üzerindeki tarihi yapı, İnegöl Belediyesi’nin destekleriyle koruma kurulundan alınan karar sonucu yıkıldı.

VATANDAŞ-BELEDİYE İŞBİRLİĞİ İLE SORUN ÇÖZÜLDÜ
Tarihi önemi büyük olan şehrimizin, özellikle eski yerleşim alanları olarak bilinen bölgelerinde sıkça rastlanan tarihi yapıların bir kısmı kullanılmaya devam ederken, bir kısmı ise bakımsızlık nedeniyle adeta yıkılma noktasına geldi. Tarihi değerleri nedeniyle koruma altında olan bu metruk yapılar şehir merkezlerinde görüntü kirliliğine sebep olurken, aynı zamanda olası bir ani yıkılma olayına karşı tehlike de arz ediyor. Bu yapılardan biri olan İstiklal Caddesi üzerindeki tarihi bina, İnegöl Belediyesi’nin destekleriyle yıkıldı. Özel mülkiyet olan tarihi yapının sahibi ile yapılan işbirliği sonucunda İnegöl Belediyesi’nin yönlendirmesiyle 2016 yılında Koruma Kuruluna yapılan başvuru neticesinde, binanın röleve projesi hazırlanarak 17 Ağustos 2017 tarihinde yıkım kararı onaylandı. İnegöl Belediyesi desteği ile alınan karar sonucunda vatandaş, binanın yıkımını bugün gerçekleştirdi.

AMAÇ TARİHİ YAPILARI SAĞLIKLI ŞEKİLDE ŞEHRE GERİ KAZANDIRMAK
Konuya ilişkin bir açıklama yapan Belediye Başkanvekili Turgay Yel, İnegöl Belediyesi olarak şehrin belirli bir nizam içerisinde gelişmesini sağlayacak çalışmalara imza atıldığını söyledi. Tehlike arz eden metruk binalarla ilgili daha öncede çalışmalar yapıldığını kaydeden Yel, “Bu doğrultuda İstiklal Caddesi üzerinde bulunan tarihi yapıyla ilgili de yer sahibi ile işbirliği yaparak yıkılma noktasına gelen binanın koruma kurulu kararıyla yerine aynı şekilde yapılmak şartıyla yıkımı gerçekleştirildi. Burada amacımız kötü görüntüye sebep olan, aynı zamanda yıkılma tehlikesi taşıyan yapıların yeniden şehrimize kazandırılması” dedi.

banner380

2016 MART AYINDA BAŞVURUSU YAPILDI
Yer sahibi ile yapılan görüşmeler neticesinde 11 Mart 2016 tarihinde Koruma Kuruluna binanın yıkım kararı ile ilgili başvurunun yapıldığını ifade eden Turgay Yel, “Burada biz belediye olarak vatandaşın koruma kurulu ile irtibatını sağladık. Kendilerine yol gösterdik. İlgili vatandaşımızın da duyarlı ve olumlu yaklaşımı neticesinde başvuru yapıldı ve röleve projeleri hazırlanarak bina yer sahibi tarafından aynı şekliyle yapılmak şartıyla yıkıldı. 17 Ağustos 2017 tarihinde de bu yıkımın kararı onaylandı. Süreci vatandaşımızla birlikte takip ettik. Kararın alınmasının ardından Belediyemize gelen bilgi doğrultusunda yer sahibine gerekli tebligat yapılarak binanın yıkımı da bugün yer sahibi vatandaş tarafından gerçekleştirildi” diye konuştu.

Şehrin en merkezi noktalarından biri olan İstiklal Caddesinde kötü görüntü ve tehlike oluşturan binanın kaldırılma sürecinde vatandaş-belediye işbirliğinin öne çıktığını kaydeden Turgay Yel, “Ben şehrin merkezinde bulunan ancak korumada olan bu mezbeleliğin kaldırılması noktasında olumlu yaklaşımı için vatandaşımıza da teşekkür ediyorum. Elimizden geldiği kadar kendisine yardımcı olmaya çalıştık. Bundan sonraki süreçte binanın ne zaman yapılacağına kendisi karar verecek ve kendileri takip edecekler. Yıkılan binanın yerine yeniden bir bina yapılmak istendiğinde kesinlikle birebir aynı şekliyle inşa edilecek” açıklamalarında bulundu.

Anahtar Kelimeler:
InegölE-inegol
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<