banner359

Mevlana 743. Vuslat Yıl Dönümünde İnegöl’de Anıldı

18 Aralık 2016 Pazar 13:42 2016-12-18 13:45:07
Mevlana 743. Vuslat Yıl Dönümünde İnegöl’de Anıldı

 Mevlana’nın ölümünün 743’üncü yıl dönümü nedeniyle İnegöl Belediyesi tarafından dün akşam Kent Müzesi konferans salonunda Şeb-i Aruz töreni gerçekleştirildi.

İnegöl Belediyesi, Mevlana’nın ölümünün 743’üncü yıl dönümü nedeniyle dün akşam Şeb-i Aruz programı düzenledi. Kent Müzesi konferans salonunda gerçekleştirilen ve Hukukçu, yazar, televizyon programcısı ve sunucu Hayati İnanç’ın sunduğu programda, Mevlana Celaleddin Rumi asırlar öncesinden günümüze ışık tutan düşünceleriyle yad edildi.

MEVLANA’NIN ALTIN ÖĞÜTLERİNE BUGÜN ÇOK İHTİYACIMIZ VAR
Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Belediye Başkanı Alinur Aktaş bir konuşma yaptı. Aktaş, vuslatının 743. sene-i devriyesinde Hazreti Mevlana'yı rahmetle yâd etmek için düzenlenen program için bir araya geldiklerini ifade etti. Mevlana’nın öğütlerine bugün çok ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Aktaş, “Öncelikle Mesnevi'siyle gönülleri fetheden, bu toprakları ilmiyle, sözleriyle, öğütleriyle yoğuran, 7 asır önce ektiği kardeşlik tohumlarıyla millet olma şuurumuzu inşa eden Mevlana Celaleddin Rumi'ye bugün bir kez daha minnet duygularımızı ifade etmek istiyorum. Bugünler de aslında Mevlana’nın o asırlar ötesinden seslendiği o altın öğütlere o kadar çok ihtiyacımız var ki. Bunu Beşiktaş’ta Cumartesi akşamı yaşanan hain saldırıda, bizi bölmek, parçalamak isteyen o canilerin yaptıkları karşısında aslında Hz. Mevlana’nın söylediklerine o kadar çok ihtiyacımız var ki. İnşallah bu geceden kendimize bu manada bir anlam çıkarırız, bu manada değer çıkarırız” dedi.

İnegöl Belediye’sinin farklı etkinliklerini bir araya getirerek beraberinde de Hayati İnanç’ın sunumuyla güzel bir program hazırlandığını ifade eden Aktaş, “Ben katılımlarınız için teşekkür ediyorum. İnşallah hep birlikte anlatılanlardan istifade edeceğiz. Ayrıca gönüllülük esasına göre bu işlere vakit ayıran, İnegöl’e değer katan farklı iş kollarındaki tüm arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Son Güncelleme: 18.12.2016 13:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<