banner359

Mevlana, Kosova Koleji'nde Anıldı

16 Aralık 2017 Cumartesi 18:58
Mevlana, Kosova Koleji'nde Anıldı

Kosova Koleji öğretmen ve öğrencileri tarafından Mevlana’nın 744. vuslat yıldönümü münasebetiyle anma programı tertiplendi.
Görsel Sanatlar Öğretmeni Serkan Göçer,“Tüm insanlığı büyük bir hoşgörü ve insan sevgisiyle kucaklayan ,herkesin eşit olduğu bir dünya görüşüne sahip olan Mevlana Celaleddin Rumi’nin hayatı,eserleri ve dünya görüşünü anlatan bir program yapmanınheyecanı içindeyiz.Öğrencilerimiz Mevlana'yı adeta okulumuzun içine getirdiler. Hepsini bizlere yaşattığı mutluluklarından dolayı tebrik ediyorum”dedi.
Kosova Eğitim Kurumları 6.sinif öğrencilerinden Zeynep Ece Karahan ve Nursena Demirtaş in 'Etme' şiiri ve Silanur Kaymış’ın 'İstemem'  şiirleri dinleyenleri büyüledi.
Hz Mevlana’nın temsili maketinin yapıldığı programda Hz Mevlana'nın 7 öğüdü ve özlü sözleri öğrenciler tarafından bireysel okunurken, kapanışta koro halinde söylenen  Yunus Emre'nin yan yüreğim yan adlı şiiride dinleyenleri mest etti
Özel Derim Kosova Ortaokulu Müdürü Erol Baştürk tören sonrası yaptığı konuşmada,  “ Asırlar boyunca herkesin bildiği ama çok az insanın anlayıp sırrına erdiği büyük bilge, sûfî düşünür Mevlana
 Asıl gayenin Allah'a ulaşmak olduğu fani dünyada, medreseyi, makamı, şöhreti, talebelerini, varlığını, eserlerini bırakıp, Şems'in nazarında gördüğü tecellinin ardına düşmenin, aklın getirdiği rütbelerden arınıp, akleden bir kalbin makamların da ilerlemenin hikâyesidir. Mevlana’’Gel, gel, ne olursan ol yine gel. İster kafir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel. Bizim dergahımız, ümitsizlik dergahı değildir. Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel."diyen ve herkesimi kucaklayan bir barış elçisidir.Mevlana’yıtanımak,eserlerini okumak tüm kötülükleri suyla yıkamak gibidir.Böylesine önemli bir Türk büyüğünü anmak onun eserlerini seslendirmek beni fazlasıyla mutlu etti.Programda özellikle emeği geçen Türkçe öğretmenlerimi,öğretncilerimi ve etkinlikler sorumlusu Zuhal Karahan,Serkan Göçer ve Özge Çalışkan’a teşekkürlerimi sunarım ” dedi.

Anahtar Kelimeler:
InegölKosovaKoleji
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<