banner359

Mevsimlik işçilerin zorlu yaşam mücadelesi

11 Temmuz 2018 Çarşamba 09:46
Mevsimlik işçilerin zorlu yaşam mücadelesi

Yaşam geçimlerini sağlamak amacıyla Türkiye’nin bir çok şehrine göç ederek ürün hasadı yapan mevsimlik işçiler, İnegöl hasadına büyük katkı sağlıyor.

İnegöl’ün 3 farklı mahallesinde kurdukları çadırlarda, yaşam mücadelesi veren mevsimlik işçiler, günlük 60 ila 70 lira arasında yevmiye kazanıyorlar.

Bir ay önce Urfa ilinden gelerek Cerrah, Hasanpaşa ve Şipali mahallelerindeki arazilerde kurdukları çadırlarda yaşam alanı oluşturan toplam 273 mevsimlik işçi, sabahın erken saatlerinde uyanıp gözlerini patates tarlalarında açıyorlar.

Urfa’dan gelen işçiler, “Sürekli değişik bölgelere gidiyoruz. Haziran ayında İnegöl’e geldik, ağustos ayı sonuna kadar burada çalışacağız. Buradan da Akdeniz bölgesine gideceğiz. Sürekli göçebe halindeyiz. Gittiğimiz yerlerde kaldığımız yerlerin durumu hep kötü. Gündüz tarlalarda çalışıp, gece de uyumak için çadırlarımızda kalıyoruz. Sabah 7.00 de tarlaya gidiyoruz akşam 7.00 ye kadar çalışıyoruz. Hayatımızın en az 6 ayı böyle geçiyor. Temiz olmayan bir hayat.” Dediler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<