banner359

Meyve ve sebze fiyatları el yakıyor!

.

21 Şubat 2015 Cumartesi 11:47 2015-02-21 11:49:42
Meyve ve sebze fiyatları el yakıyor!
 Son yılların en sert kışını yaşayan İnegöl’de sebze ve meyve fiyatları aldı başını gitti. Pazar tezgahlarında fiyatlar bir anda yüzde 100 artarken, İnegöl Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Vehbi Durgut, ağır kış şartlarından esnafın ağır hasar aldığını söyledi.
Başkan Vehbi Durgut, “Daha önceki yıllarda böyle yoğun geçen kış mevsimi yaşamadık. Bu sene çok ağır geçti. Bilhassa pazarcı esnafı için çok ağır geçti. 2014 yılının son gününde pazaryerimiz yıkıldı. Dışarıda Pazar kurmaya başladığımızda yağışlar nedeniyle zorluk çektik. İki hafta üst üste pazarımızı açamadık” dedi.

FİYATLAR AŞIRI YÜKSELDİ

Ağır kış şartlarından dolayı sebze ve meyve fiyatlarında aşırı bir yükselmenin olduğunu aktaran Durgut, “Pırasa, Ispanak, marul, maydanoz, muz, turunçgiller de fiyatlar tavan yaptı. Bir demet marulun fiyatı iki lira. Bir demet soğanın fiyatı bir lira. Ispanağın kilosu 4 lira. Turunçgillerde de fiyatlar arttı. Salatalık üretimi az olduğu için onunda fiyatı arttı. Salatanın fiyatı 4 liranın üzerinde” şeklinde konuştu.

İNEGÖL’DE DON OLAYI

İnegöl’de don olaylarının olduğunu dikkat çeken Durgut, “Erken uyanan tüysüz şeftalilerde noksanlıklar görüldü. Tam olarak belli değil ama yakın zaman içerisinde donun zararlarını göreceğiz. Tabi bu da tüketiciye yansıyor. Üretici de, tüketici de haklı. Vatandaş pahalı olduğunu biliyor. Alım gücü azalıyor. Esnafta haklı. Getirmekte zorluk çekiyorlar. Bu sene gerçekten kış şartları ağır geçti” ifadelerini kullandı.

FİYATLAR YÜZDE YÜZ ARTTI

Sebze ve meyve fiyatlarında iki katı artışın olduğunu ifade eden Durgut, “Yüzde 50, 60, 100 arasında meyve, sebze fiyatlarında artış görüldü. Bir liraya satılan sebze ve meyve şu an iki liraya satılıyor. Bu fiyatlar hava şartları normale döndüğünde ancak düşer” dedi.

Son Güncelleme: 21.02.2015 11:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<