MHP Kadın Kolları Özel Öğrencileri Ziyaret Etti

22 Mart 2016 Salı 17:12 2016-03-22 17:18:57
MHP Kadın Kolları Özel Öğrencileri Ziyaret Etti

 Dünya Down Sendromu Günü dolayısıyla Milliyetçi Hareket Partisi İnegöl İlçe Kadın Kolları Başkanı Yudum Bayram ve ilçe yöneticileri Özel Üçel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören down sendromlu öğrencileri ziyaret etti.

banner380
  Ziyaret esnasında konuşan  Milliyetçi Hareket Partisi İnegöl İlçe Kadın Kolları Başkanı Yudum Bayram; ‘Ülkemizde Down sendromlu bireylerin toplum tarafından yanlış algılandığını ancak senede bir kez dahi olsa 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü hem bu algının yıkılması ve insanların Down Sendromlu bireylere bakış açısını ve önyargısını değiştirebilmek adına hem de topluma erken teşhis ve eğitimin önemini anlatabilmek adına önemli bir gün olduğunu’ belirtmiştir.
  Down sendromunun bir hastalık değil genetik bir farklılık olduğunu hatırlatan Bayram  ‘Down sendromunun toplumumuzda bir hastalık olduğu yönünde yanlış bir algı bulunmaktadır. Ancak down sendromu sadece genetik bir farklılıktır. Toplumsal farkındalık oluşturabilmek ve bilinçli bir toplum inşası için bu özel günde İnegöl’ümüzde faaliyet gösteren Özel Üçel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde ki Down Sendromlu bireylerimiz ile bir araya gelerek onların yanında olduğumuzu, normal bireylerden hiçbir eksikleri olmadığını ve insanların önyargılarını yıkabilmek adına bu tarz ziyaretleri yaptığımızı bildirmek isterim. Toplumumuzun Down Sendromu hakkında bilgilendirilmesi gerekmektedir. Zira uzmanlara göre Down sendromlu bebeklerde sıfır yaşta (0-2 ay içerisinde) eğitime başlanması gerektiği, eğer bu yaşlarda gerekli eğitimlerin verilmesi halinde Down sendromlu bireylerin toplum ile kaynaşmasının mümkün olduğu, normal bireyler gibi okulda ve sosyal yaşamlarında hayatlarını idame edebilecekleri söylenmektedir. Bunun için erken teşhis, doğru ve uzman bir ekip tarafından önerilen eğitim programları, fizyoterapi ve dil terapisi çok önemlidir. Senede bir gün dahi olsa bu farkındalığın oluşması için bu ziyaretimizi gerçekleştirmiş bulunmaktayız’ diye konuştu.

Son Güncelleme: 22.03.2016 17:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<