banner359

MHP'li Torun'dan 'Kudüs' tepkisi

17 Mayıs 2018 Perşembe 21:34 2018-05-18 12:36:36
MHP'li Torun'dan 'Kudüs' tepkisi

MHP İlçe Başkanı Aytekin Torun  , İsrail'in Filistinlilere yönelik katliamına sert tepki gösterdi. 

Kudüs’te yaşanan gelişmelerle ilgili basın açıklaması yapan Torun, Tarihi M.Ö. 4000 lü yıllara kadar uzanan Kudüs ve civarı,birçok peygamberin Doğum risalet görevini ifâ ettiği ve birçok kez işgal ce yıkımlara maruz kalan,üç semâvi din tarafındanda kutsal kabul edilen tarihi ve dini öneme sahip stratejik bir bölgedir.
Biz Müslümanlar içinde Allah Râsulünün işaret ettiği ilk kıblemiz ve yine Efendimiz (s.a.v) ‘in bir gece (Miraç Gecesi) Mescid-i Haramdan,Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’ya,oradan da  göğe yükseldiği kutlu bir beldedir.
Filistin toprakları ve Kudüs Hz.Ömer (r.a) ‘in hilafeti döneminde (628 yılı) fethedilmiş,şehir İslâm hoşgörü ve adaleti sayesinde yıllarca üç semavi dinin mensuplarının huzur içinde yaşadığı bir belde haline gelmiştir.
Sonraki yıllarda Abbasiler,Fatımiler ve 1071 yılındaysa Selçuklular’ın hakimiyetine giren Kudüs bu yıllarda Hristiyanlar tarafından işgal edilmiş ve halkın büyük bir bölümü katledilmiştir.1187 yılında Selahaddin Eyyübi tarafından tekrar fethedilen Kudüs,dünyaya Nizâm vermek adına İ’lây-ı Kelimetullah sancağını üç kıtaya taşıma gayreti içindeki ecdadımız Osmanlı Devleti sultanlarından Yavuz Sultan Selim Han tarafından 1516 yılında tekrardan fethedilmiş ve bölge halkı Osmanlı’nın hükmettiği İslâm âhlakı sayesinde 400 küsür yıldan fazlaca,huzur ve barış içinde yaşayagelmişlerdir,ta ki Osmanlı’nın son sultanlarından cennet mekân Sultan Abdulhâmid Han’ın tahttan indirilip,Devletin içteki işbirlikçiler eliyle yıkılmasına kadar.
Yıkılan Devletin hâkim olduğu Coğrafyada emperyalist devletler eli ile kukla devletçikler kurulmuş,bunlardan birisi de 1948 yılında İngiltere desteği ile kurulan İsrail Devleti olmuştur.
Bu tarihten itibâren malesef,bölgede Müslümanlar çoluk çocuk demeden kâtliamlara maruz kalmışlar,göçe zorlanmışlar,direnenlerde tecrid altına alınmışlardır.
Gelinen bu son noktada,terörist İsrail Devleti ağababası ABD nin büyükelçiliğini Kudüs e  taşıma kararı ile cesaretlenmiş,yine bir cinnet hâli ile yeni kâtliamlara imza atmıştır.
ABD’nin bu tavrı bölgede telafisi ve geri dönüşü olmayan yeni krizlerin doğmasına neden olacak ve bölgenin ihtiyacı olan huzur ve güven ortamı bu durum  ile malesef mümkün olmayacaktır.
Akan Müslüman kanı olduğunda sağır ve dilsiz olan sözde Hür ! dünya yine tepkisiz,yine vurdumduymazdır.
BM yine kınamalarıyla yetinmekte,Avrupa İnsan Hakları Konseyi yine sus pustur.Ne acıdır ki bölge İslâm Ülkeleri petrol gelirlerini arttırma hesapları içinde tepkisizdirler.
Var olduğu günden bu yana mazlum adına zalimden hesap sorma kahramanlığı ile yine Türk Milleti ve Türk Devleti bu zülüm karşısında en yüksek gür sedânın sahibidir ve gerekli girişimler yine Devletimizin yetkilileri tarafından gösterilmektedir.Bu doğrultuda İsrail büyükelçisi de sınırdışı edilmiştir.
Bizlerde MHP ilçe teşkilatı olarak Filistinli kardeşlerimizin her şart ve koşulda yanlarında olduğumuzu,işlediği insanlık suçlarından dolayı terörist İsrail Devletini şiddetle kınadığımızı  beyan eder,idrâk etmeye başladığımız Ramazan ayının ve tuttuğumuz oruçlarımızın,kıldığımız teravih namazlarındaki dualarımızın hatrına binaen önce bölgeye yeniden huzur ve barışın hâkim olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederiz...
Kudüs ilk kıblemiz,göz bebeğimiz,meşru sancağımız,vazgeçemeyeceğimiz kutlu davâmızdır..,

Son Güncelleme: 18.05.2018 12:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<