MHP Sultanahmet'teki terör saldırısını lanetledi

13 Ocak 2016 Çarşamba 16:05 2016-01-13 16:29:14
MHP Sultanahmet'teki terör saldırısını lanetledi

 Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkan Vekili Avukat İrfan Bayram, yazılı bir basın açıklaması yaprak İstanbul'da meydana gelen bombalı saldırıyı kınadı.

banner380
 
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi İnegöl İlçe Başkan Vekili Avukat İrfan Bayram, “12.01.2016 günü İstanbul Sultanahmet Meydanı´nda meydana gelen hain saldırı sonucu resmi olmayan rakamlara göre 10 kişi hayatını kaybetmiş 15 kişi ise yaralanmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah´tan rahmet yakınlarına başsağlığı, yaralananlara ise acil şifalar diliyor ve terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Suruç ve Ankara olmak üzere yüzlerce masum vatandaşımızın ölmesine ve yaralanmasına sebep olan patlamaların ardından bugün İstanbul´da meydana gelen acı olay herkesi tedirgin etmiştir. Bu tarz saldırılar sonrasında ülkemizde huzurun kalmadığı, vatandaşlarımızın can güvenliğinin tehlikede olduğu aşikârdır. Daha önceki patlamaları kimin yaptığı ve nasıl meydana geldiği açıklanamamış iken canlı bomba eylemcilerinin İstanbul gibi bir şehrimize kadar gelmesi çok vahimdir. Daha önceki olaylarda yüzlerce ölü, yüzlerce yaralı olmasına rağmen hükümet çevresinden hiçbir istifa haberi gelmediği gibi, aynı şekilde halkın duymasını, görmesini ve konuşmasını engellemek için yayın yasağı devreye girmişti. Öncelikle belirtmek isteriz ki; AKPartiiktidarı bizleri yine şaşırtmadı ve daha önceki patlamalar da olduğu gibi yine geçici yayın yasağı geldi. Ve ilerleyen günlerde maalesef tek bir istifa haberi de duymayacağız” dedi.

 
Bayram, “Olay faili canlı bombanın ise 1988 doğumlu ve Suriye uyruklu olduğu açıklanmıştır. Kimden gelirse gelsin terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Terörist faaliyetler konusunda biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak hükümetten etkili bir terörle mücadele beklemekte ve desteklemekteyiz. Ancak terörün bu derece azması, güvenlik güçlerinin etkisizleştirilmesi, tüm bunlar 13 yıllık AKPartiiktidarının ‘çözüm süreci´ olarak adlandırdığı ancak bizim ise başından beri ‘bu bir çözülme sürecidir´ dediğimiz sürecin bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Bu zafiyet bütün terör örgütlerini harekete geçirmiştir. Kamu düzenini tesis etmek kuşkusuz devleti yönetme sorumluluğunda olanların asli görevidir. Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun 12.10.2015 tarihinde ki ‘Canlı bomba listesi elimizde ama eylem yapmadan tutuklayamayız´ sözü gerçekten çok manidardır. Başbakanın bu sözü karşısında saldırıyı düzenleyen teröristin parçalarının etraftan toplanarak tutuklanmasını(!), soruşturma başlatılmasını(!) ve yargılama yapılarak doğruca morga gönderilmesini oradan da cezasına çekmek üzere mezarlığa gömülmesini talep etmemiz abes olmayacaktır. Ülkemizde bu ve bunun gibi olması muhtemel eylemleri gerçekleştirebilecek teröristlerin eylem gerçekleşmeden yakalanmaları ümidiyle vefat edenlere Allah´tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralananlara ise acil şifalar diliyoruz” açıklamalarında bulundu.

Son Güncelleme: 13.01.2016 16:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<