banner359

Milletvekili Şahin'den o öğrencilere müjde!

.

13 Kasım 2014 Perşembe 21:29 2014-11-13 21:41:26
Milletvekili Şahin'den o öğrencilere müjde!

Geçtiğimiz hafta Cuma günü gerçekleştirilen Yeni Devlet Hastanesi açılış töreninde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na, sağlık Meslek Lisesi öğrencileri tarafından iletilen önlisans talebi, AK parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in girişimleri ile olumlu sonuçlandı. Milletvekili Şahin, bir hafta içerisinde konunun üzerine eğilerek, işi kısa sürede çözdü. Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2015-2016 eğitim öğretim döneminde ATT bölümü hizmete açılacak.

ÖĞRENCİLERDEN TALEP

AK parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “İnegöl Yeni Devlet hastanesinin açılışında Salih İbrahim Kırcalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de açılışa katılmışlardı. Geleceğin sağlıkçıları olan öğrencilerimiz, açılışın ardından Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’na İnegöl Meslek Yüksekokulunda, Sağlık Meslek Lisesinden mezun olan öğrencilerimizin eğitim göreceği sağlık bilimleri ile ilgili iki yıllık bir bölüm açılmasını talep etmişlerdi. Bakanımız bu talebi aldı; Hüseyin Şahin burada bu konuyla ilgilenir, bu konuyu kendisine tevdi ediyorum dedi. Uludağ Üniversitesi rektörü Kamil Dilek’le bu konuyu görüştüm. Geçtiğimiz Pazartesi günü de İnegöl Meslek Yüksekokulunu ziyaret etmiştik.” Dedi.

ATT ÖNLİSANS BÖLÜMÜ AÇILACAK

Şahin, “Önümüzdeki yıl Acil Tıp Teknisyeni (ATT) yetiştirecek, sağlık hizmetlerine yeni neferlerin yetiştirilip hazırlanacağı İnegöl Meslek Yüksekokulunda iki yıllık bölüm yüksek öğretim kılavuzuna girerek öğretime başlayacak. Bu konuyla ilgili Rektörümüz Kamil Dilek’den destek aldık. İnşallah kadroları verecekler. İnegöl Meslek yüksekokulumuz da bu konuda hazırlıkları yapıyor. Allah nasip ederse önümüzdeki yıl, meslek lisesinden sağlık meslek yüksekokulu bölümlerine kolay geçiş üstünlüğü özelliğinden İnegöllü öğrencilerimiz yararlanacaklar. Öğrencilerimizin talebini böylelikle karşılamış olduk.” Diye konuştu.

MOBİLYA ŞEHRİ İNEGÖL’DEN SESLENİYORUM

Milletvekili Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü; “Devlet hastanemizin açılışında Bursa’mızı şereflendiren Başbakanımıza, İnegöl’e de Sağlık bakanımızın gelerek açılışımıza destek vermesinden dolayı müteşekkiriz. Sağlık bakanımızın özellikle açılış esnasında video konferans yöntemiyle ‘Mobilya şehri İnegöl’den sesleniyorum’ demesi İnegöllü hemşerilerimizi son derece memnun etmiştir. Yeni devlet hastanemiz hayırlı uğurlu olsun. İnşallah zaman içerisinde bölümlerini zenginleştirerek, hekim, hemşire sayısını artırarak, eksiklikleri giderek, Bölgemize hizmet vermiş olacağız.”.

Son Güncelleme: 13.11.2014 21:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<