banner359

Milletveli Gürel’den çirkin saldırıya kınama

23 Mart 2020 Pazartesi 20:12 2020-03-23 21:42:43
Milletveli Gürel’den çirkin saldırıya kınama

Ak Parti Bursa Milletvekili Av. Vildan Yılmaz Gürel, İnegöl’de yaşanan bir kaza neticesinde olay yerine intikal eden sağlık görevlilerine yapılan saldırı kınadı.

Vekil Gürel “Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Sağlık çalışanları doktorundan hastabakıcısına kadar gece gündüz demeden, mesai mefhumu dinlemeden, vaka ayrımı yapmadan acil olsun veya olmasın süratle ve gerektiği şekilde müdahale etmektedir. Korona virüsü ülkemizde etkisini gösterirken başta Sağlık Bakanımız olmak üzere her şehrimizde can siperane bir şekilde çalışan ve vakanın kontrolünü sağlayarak vahim sonuçlara meydan vermeyen kahramanlarımız oldular. 

Genç-yaşlı-çoluk çocuk herkes evinde kalıp yapılan uyarıları dinlerken sağlık çalışanlarımız en zor şartlarda insan üstü bir çaba ile başarı hikayesi yazıyorlar. Ancak maalesef zaman zaman sağlık çalışanlarına şiddet uygulandığı yönünde haberler alıyoruz. İşte o zaman üzülerek belirtmek istiyorum ki, sağlık çalışanlarımızın gayretlerini ve çabalarını maalesef heba ediyoruz. Bu olaylara izin vermemeliyiz. Üç beş kendini bilmez, üstelik alkollü bir şekilde trafik kurallarına riayet etmeyip kazaya sebep olmaları bir yana vaka için olay yerine gelen sağlık çalışanına saldırmak vicdansızlık ve akıl tutulmasıdır. 

Dahası vaka için olay yerine giden sağlık çalışanları ile birlikte haber akışını sağlayan ve gazetecilik sorumluluğu gereği orada bulunan basın çalışanlarına saldırıda bulunmaları olayı daha vahim kılmıştır. Sağlık çalışanlarımıza yönelik bu tarz çirkin girişimleri kabul etmiyoruz. Onlar bizim isimsiz kahramanlarımız. Ne sözlü ne fiziki bir müdahaleyi kabul etmeyeceğimiz gibi hem saldırı kınıyor hem de takipçisi olacağımı belirtmek istiyorum. Saldırıya uğrayan sağlık çalışanlarımıza ve basın mensubu kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. 

Son olarak halkımızdan özellikle rica ediyorum, lütfen evlerinizden çıkmayın, Sağlık Bakanımıza ve dev ekibine, tüm sağlık çalışanlarımıza güvenin, yapılan uyarılara harfiyen uymaya gayret edelim. Bu sıkıntıyı ülke olarak birlik ve beraberlikle, işbirliği, sabırbve dua ile aşacağız” diye konuştu.

Son Güncelleme: 23.03.2020 21:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<