‘Milli Görüş'e ihtiyaç var’

13 Şubat 2019 Çarşamba 10:55
‘Milli Görüş'e ihtiyaç var’

Şeffaf ve dürüst belediyecilik anlayışının fiilen uygulanabilmesi için belediye meclisinin, daha aktif bir şekilde yönetime katılması gerektiği vurgusunu yapan Saadet Partisi (SP) İnegöl İlçe Teşkilatı, parti binasında yapmış olduğu basın toplantısında Özgür Öztürk, Hamdi Soylu, Suat Savaş ve Osman Nuri Baykul’u belediye meclis üyesi adayı olarak açıkladı.

Parti binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan SP İlçe Başkanı Fikret Bayram, “Adaylarımızın her biri İnegöl bağlamında haklarında olumsuz tek bir söz söylenemeyecek, dürüstlük noktasında timsal olarak örnek gösterilebilecek arkadaşlarımızdır. Aday tanıtımından önce şunu hatırlatmak isterim, ittifak kesinlikle bu seçimde Saadet Partisi için söz konusu değildir. Saadet Partisi kendi logosuyla, kendi teşkilatıyla, kendi çıkardığı başkan adayıyla ve meclis üyeleriyle seçime girmekte ve bunu memleketin her köşesinde gerçekleştirmektedir” dedi.

BUNDAN KİMSEYE FAYDA GELMEZ

Bayram, “Aday açıklamalarımız devam etmekte, meclis üyelerini belirleme çalışmalarımızda sona doğru ilerlemektedir. Saadet Partisi kendi çabası ve kendi ekonomik gücüyle seçimlerde başarıya ulaşmak için mücadele etmektedir. Bunu hatırlatmakta fayda olduğunu düşünüyorum. Geçen dönem milletvekili adayıydım, birçok şey yaşadım. Saadet Partililer olarak fazlaca hakaretlere maruz kaldık. Ama Allah’ın verdiği güç sayesinde muhataplarımızla aynı seviyeye inmeden, o hakaretvari cümlelerine karşı koymadan seçim dönemini bitirdik. Bugünlerde basın açıklamaları dolayısıyla bazen cümlelerimiz yanlış anlaşılıyor. Bunlar ikaz mahiyetinde cümleler. Açıklamalarımızdan sonra bazı arkadaşlarımız eleştiriyor. Eleştiriler insaf sınırları içinde olduğu sürece eyvallah. Ancak insaf sınırlarını aşan eleştiriler, insan sınırlarını da aşmış olur ve bundan kimseye fayda gelmez. Tepki gösterilmesi gayet doğaldır. Doktorun hastaya müdahalesi sonrasında hasta bazen yapılan müdahalelere karşı koyar. Ama doktor iyi niyetli ve doğru müdahalelerle mücadele ediyorsa ve o doktorun daha önce yaptığı operasyonlar başarılıysa, lütfen o doktora biraz kulak verin. Bizler sokaklarda insanlarımız uygun fiyatlı tarım ürünleri alsın diye sıraya girmesinden memnun değiliz. Ancak tablonun bu hale geleceğini de öncesinde defalarca belirtmiştik. Tarım sektörüne ve tarım çalışanlarına yapılan bu ilgisizlik ile bu noktaya gelir demiştik. Ancak şimdi görüyoruz ki, çok acı bir tablo, biraz daha uygun fiyata ürün alabilmek için vatandaşlarımız kilometrelerce kuyruğa girdiler. Oysaki ülkemiz tarım ülkesi. Ancak bir not aktarayım, Hollanda ülkemizin üçte biri toprağa ve nüfusa sahip olmasına rağmen, Konya kadar ekilebilir arazisi olmasına rağmen, 165 milyar dolar sadece tarımdan ihracat geliri elde ediyor. Türkiye’nin neredeyse toplam ihracatıyla aynı oranda. Bizim ilgililere, yetkililere sözümüz bu. Aynı güven ve inanca sahibiz. Biz bunu başarabiliriz dediğimiz sürece, yapılan desteklemeler, tarıma vurulan darbeler söz konusu olduğunda bu tablo kaçınılmazdı” diye konuştu. Konuşmanın ardından takdim edilen belediye meclis üyesi adayları tek tek söz alarak milli görüş hareketinin yeniden güzel hizmetler verebilmesi için ellerini taşın altına koyduklarını ve millete hizmet için göreve talip olduklarını belirttiler.

MİLLİ GÖRÜŞ REÇETELERİNE ACİLEN İHTİYAÇ VARDIR

Belediye meclis üyesi adayı Özgür Öztürk, memleket genelinde ve yerelde milli görüş kadrolarına ve milli görüş reçetelerine acilen ihtiyaç olduğunu belirtti. Öztürk, “Milli Görüş anlayışı betonu değil, yeşili önceler, ithalatı değil, ihracatı önceler, tüketimi değil, üretimi önceler. Milli Görüş, borçlanmaz, denk bütçeyi kurar. Milli görüş bahane üretmez, umudunu yitirmez ve insanımızı üzmez. Milli görüşün tek temsilcisi Saadet Partisi’nin İnegöl’de yeniden efsane hizmetlere imza atabilmesi için ben de taşın altına elimi koyuyorum” dedi.

MERHAMETLİ VE ADİL OLACAĞIZ

banner380

31 Mart yerel seçimlerinin İnegöl’e hayırlara vesile olması temennisiyle sözlerine başlayan diğer meclis üyesi adayı Hamdi Soylu ise, “Geçmişte olduğu gibi herkesin derdi ile dertlenecek, halkımız ile bütünleşeceğiz. Vatandaşımızın derdi ne olursa olsun ‘Bu bizim görevimiz değil’ demeden dinleyeceğiz ve çözüm üretmek için gayret göstereceğiz. İlçe halkımızın takdiri ile bizlere verilen görevde merhametli ve adil olacağız. İnsana, topluma, şehre ve şehre ait olanlara merhametle ve adaletle yaklaşacağız. Kendimiz için istemediğimizi başkasına reva görmeyeceğiz. Dürüst başkan, dürüst yönetim ilkesiyle çıktığımız bu yolda, başarılı neticelerin alınmasını temenni ediyorum. Hepinize teşekkürlerimi arz ediyorum” dedi.

ENGELSİZ YAŞAMA HAKKINI ENGELLİLERE VERECEĞİZ

Meclis üyesi adayı Suat Savaş da, “31 Mart Seçimlerinin İnegöl için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. İnegöl nüfusunun yüzde 12’si engelli vatandaşlardan oluşmaktadır. Bugün engelliler için hizmet adı altında sadece göstermelik icraatlar yapılmaktadır. Sosyal hayata aktif katılım konusunda engelliler çare beklemektedir. Yerel seçimlerde bizlere, Saadet Partili kadrolara fırsat tanınması durumunda, engelsiz yaşama hakkını engellilere vereceğiz inşallah. Yerel yönetimlerde engellilere daha çok söz hakkı verilmesi gerektiğine inanıyorum. Bunun ilk adımı olarak da beni bu makama layık gördüğünüz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

ŞEHİRLER BİR ARADA YAŞAMA ERDEMİNİN EN YÜKSEK OLGUSUDUR

Son olarak konuşan belediye meclis üyesi adayı Osman Nuri Baykul ise, şehirlerin bir arada yaşama erdeminin en yüksek olgusu olduğuna dikkat çekerek, “Bir arada yaşama kültürünün temelinde ise hak ve adalete dayalı bir yönetim anlayışı vardır. Biz şehirlerdeki yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve ideal noktaya ulaştırılmasında, ana itici gücün yerel yönetimler olduğunu düşünüyoruz. İyi yönetilen bir şehirde sosyal, kültürel ve ekonomik bütün dinamiklerin harekete geçirilmesi son derece önemlidir. Ancak bu potansiyelin harekete geçmesi için liyakat sahibi, emanet bilincinde olan, hakkaniyetli ve erdemli yöneticilerin iş başına gelmesi gerekmektedir” diye konuştu.

OKU, YORUMLA ve PAYLAŞ ==> http://www.yildirimgazetesi.com/gundem/lutfen-doktora-kulak-verin-h47014.html

Yıldırım Gazetesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<