Minik Kayra yardım bekliyor

.

20 Mart 2015 Cuma 19:01 2015-03-20 19:36:19
Minik Kayra yardım bekliyor

İnegöl’de 4 yıl önce içtiği temizlik ilacı nedeniyle yemek ve nefes borusunu kullanamaz hale gelen ve 3 yıldan beri karnından beslenen 7 yaşındaki Kayra’nın tedavisi için Amerika’ya gitmesi gerekiyor. 30’un üzerinde ameliyat olmasını rağmen boğazından su bile geçmeyen talihsiz çocuk, hayırsever desteği bekliyor. Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da okullara resmi yazı yazılarak öğrenci velilerinin dikkatinin çekilmesi konusunda çalışma ve yardım kampanyası başlatıldı.
ORGANLARI HASAR GÖRDÜ
Kayra’nın durumunu anlatan annesi Ayşen Karakaş, “Biz oturma odasında otururken 4 yıl önce 3 yaşında olan oğlum bir anda oda içerisinden kayboldu. Kaşla göz arasında çamaşır makinesinin üzerinde olan lavabo temizleyiciyi alıp içmiş. Ben sonradan fark ettim. Uludağ üniversitesine götürdük. Orada 3 ay tedavi gördü. Daha sonra duruma daha kötüleştiği için Ankara Hacettepe üniversitesine götürdük. Orada tedavi başladı. Yaklaşık 4 yıldan beri orada tedavi görüyor. 30’ün üzerinde ameliyat geçirdi. Orada da tedaviye cevap vermemeye başladı.” Dedi.
TÜKÜRÜĞÜNÜ DAHİ YUTAMIYOR
Çocuğunun yutma sıkıntısı olduğunu aktaran Karakaş, “Tükürüğünü dahi yutamıyor. Boğazından su vesaire hiçbir şey geçmiyor. Karnından besleniyor.” Diye konuştu.
ÇAĞRI BEKLİYORLAR
Kayra’nın tedavi edilmesi için Sağlık bakanlığına başvuruda bulunduğunu aktaran anne Karakaş, “Sağlık bakanlığından bana cevap geldi. Hacettepe Üniversitesi çocuğumu Amerika’daki ABD Cincinati Çocuk Hastanesine sevk etti. Amerika’daki hastaneden gelecek haberi bekliyoruz. Sevki de onaylandı. Çağrılmayı bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.
HAYIRSEVERLERDEN DESTEK BEKLİYORLAR
Çağrılmaları halinde herhangi gelirleri olmadığı için çok zorluk çekeceklerini aktaran Karakaş, “Çocuğumun sağlık giderlerini devletimiz karşılayacak ama bizim üzerimize düşen ne olacak bilmiyoruz. Yaklaşık 4 yıldan bu yana Ankara’ya gidip gelmekten maddi anlamda çok yıprandık. Gelirimiz yok. Ben sadece oğlumun iyileşmesini istiyorum. Fakat oğlum tek başına gidemez. Daha küçük olduğu için yanında benim veya anneannesinin gitmesi gerekiyor. Oğlumun giderleri karşılanır belki ama benimki devlet tarafından karşılanmaz. Refakat sırasında harcanacak para oldukça bizim için büyük miktar olabilir.” İfadelerini kullandı.
ÖZENEREK ALDIĞI ÇİKOLATALARI YİYEMİYOR
Kayra’nın ihtiyaçlarının karşılanması konusunda yardımcı olan anneannesi Meral Güneş’de, “Annesinin çalışmasından dolayı torunumun ihtiyaçları ile ben ilgileniyorum. Okula ben götürüyorum. Ağzından bir şey yiyemediği için karnından beslenmesini sağlıyorum. Kayra özenen bir çocuk, yutamadığı için çiğneyip tükürüyor. Gündüz devamlı tükürebildiği için gece sıkıntıları oluyor. Gece uyurken tüküremediği için tükürüğü ciğerine kaçıyor. Nefes almakta zorlanıyor. Ne kendisi uyuyor ne de beni uyutuyor. Gece ben ona sürekli buhar veriyorum. Markete gidiyor, bütün çikolatalardan alıp torbaya dolduruyor. Eve getirdiği çikolataları bir anda ağzına alıyor ama tükürmek zorunda kalıyor. Özenerek aldığı şeyleri yiyemiyor. İnşallah çözüm bulunur.” Dedi.

Son Güncelleme: 20.03.2015 19:36
Anahtar Kelimeler:
InegölMinikKayra
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<